Macron knijpt hand van Trump bijna fijn

De handdruk duurde geen 25 seconden zoals de vorige keer dat de Franse president Emmanuel Macron en Donald Trump elkaar ontmoetten, maar het was wel degelijk opnieuw een krachtmeting. En deze keer trok Macron aan het langste eind.

Tijdens de G7-top in Canada hadden de twee een awkward ontmoeting op vrijdagavond. Ze spraken weliswaar positief over elkaar en hun relatie, maar hun handdruk suggereerde iets heel anders. Macron zette direct de aanval in door de Amerikaanse president bij zijn bovenarm te grijpen. Daarmee was de toon gezet.

President Donald Trump meets with French President Emmanuel Macron during the G-7 summit Friday, June 8, 2018, in Charlevoix, Canada. (AP Photo/Evan Vucci)
AP Photo/Evan Vucci

Vervolgens nam hij het initiatief door als eerste zijn hand uit te steken. Het duurde even voor Trump de hint begreep, maar uiteindelijk greep hij op onhandige wijze de hand van Macron.

President Donald Trump meets with French President Emmanuel Macron during the G-7 summit, Friday, June 8, 2018, in Charlevoix, Canada. (AP Photo/Evan Vucci)
AP Photo/Evan Vucci

Er gingen seconden voorbij, maar de Franse president liet niet los. Hij trok de hand van Trump naar zich toe om hem zo te dwingen als eerste los te laten. Dat deed de Amerikaanse president uiteindelijk ook.

Donald Trump (L) and Emmanuel Macron (R). French President Emmanuel Macron meets President of the United States Donald Trump at La Mallbaie, CANADA-08/06/2018//JACQUESWITT_1501.821/Credit:Jacques Witt/SIPA/1806091249
Jacques Witt/SIPA

Nadien bleek hoe hard Macron geknepen had: er was een grote witte duimafdruk zichtbaar op de hand van Trump.

Bron(nen):   The Telegraph