Donald Trump lijkt niet te weten wat het Verenigd Koninkrijk is

Dat wij nog wel eens ten onrechte spreken van Engeland of Groot-Brittannië is één ding, maar dat de Amerikaanse president na afloop van een bezoek aan de Britse koningin niet weet dat je Verenigd Koninkrijk moet zeggen, is opmerkelijk.

“Jullie hebben verschillende namen,” zei Trump tegen de Daily Mail. “Je kunt Engeland zeggen. Je kunt UK zeggen. Je kunt Verenigd Koninkrijk zeggen.” Hij vervolgt: “Ik zeg altijd: wat heb je het liefst? Dat ik Groot-Brittannië zeg?”

De interviewer geeft aan dat het Verenigd Koninkrijk en Groot-Brittannië niet hetzelfde zijn. “Ja natuurlijk,” reageert Trump. “Ik weet dat, jij weet dat, maar heel veel mensen weten dat niet. Maar jullie hebben veel verschillende namen.”

Aan het begin van zijn bezoek aan de UK zei hij al tegen The Sun: “Je hoort de naam Engeland niet veel meer. Ik vind Engeland een prachtige naam.”

Ook het Witte Huis lijkt niet helemaal te weten hoe het zit. “Voordat de Amerikaanse president uit het Verenigd Koninkrijk vertrok, heeft hij nog thee gedronken met koningin Elisabeth II,” klonk het in een tweet. Trump vloog daarna naar Schotland, dat toch echt onderdeel is van het VK.

Bron(nen):   The Independent