Confrontatie met Iran uitgesteld tot 2013

In een interview met de Daily Telegraph zegt de Israëlische minister van Defensie Ehud Barak dat Iran deze zomer op het laatste moment een onmiddellijke crisis heeft afgewend door een deel van zijn verrijkte uranium te bestemmen voor gebruik in een civiele kernreactor. De afgelopen maanden deden hardnekkige geruchten de ronde dat Israel een aanval zou voorbereiden op de nucleaire installaties van Iran om te verhinderen dat het land een kernbom zou kunnen maken. Barak, die het naar eigen zeggen als zijn belangrijkste missie ziet om te voorkomen dat een met kernbommen bewapend Iran Israel kan bedreigen, zegt dat Iran door de beslissing het 'moment van de waarheid' met acht tot tien maanden heeft uitgesteld. Maar Barak vermoedt dat sancties en diplomatie alleen niet zullen helpen, zodat Israel en zijn bondgenoten waarschijnlijk in 2013 voor de vraag zullen komen te staan of ze in actie moeten komen. Gevraagd naar de redenen waarom Iran tot zijn besluit is gekomen, zegt de minister: 'Er zijn minstens drie verklaringen mogelijk. De eerste is dat ze zijn teruggeschrokken door de publieke discussie over een mogelijke Israëlische of Amerikaanse operatie. De tweede is dat ze niet willen dat deze kwestie op de spits wordt gedreven vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen. En de derde is dat ze de controleurs van het Internationale Atoom Agentschap om de tuin wilden leiden.' Hoe dan ook is een crisis voorlopig vermeden. Op de vraag wanneer het cruciale moment anders zou zijn gekomen, antwoordde hij: 'Zo ongeveer nu.' Bron: Daily Telegraph

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. So(m)ber Over_Leven

  Van uitstellen komt afstellen. Het is net of de duivel er mee speelt. Dat wordt een groot feest binnenkort. 1914-2014 of gaan we wachten tot ca 2040 ?Ja, 2038 of 2039 kan natuurlijk ook. Deze 3de begon ook al lang geleden. De wortels ben ik aan het traceren. En das diep geworteld. Zucht.

  Het is maar een spelletje hoor !! De dooien komen terug. Reken maar.
  En hoe. Ze vergeten niks. In de geest bestaat geen alzheimer e.d.
  We moeten stoppen met al die ellende kreëren.
  We worden er niks wijzer meer van.
  Alleen dommer. Dit is pure afbraak.
  Kom op, alles eerlijk delen. Niemand iets meer teveel.
  Verschilletjes blijf je altijd houden.
  We zijn vast geroest in wandaden.

 2. RhodBerth

  De leer van de komst van de Mahdi, die Ahmedinejad aanhangt, en waarvan Ahmedinejad gelooft dat hij de voorloper is, zegt dat deze Mahdi in een oneven jaar terugkomt. 2013 is een oneven jaar in de islam jaartelling, en tevens het laatste jaar dat Ahmedinejad president is van Iran.

  Om het compleet te maken, de Mahdi leer die 80% van de shiieten aanhangt leert dat de Mahdi (de 12e Imam, een soort moslim messias) komt als het een grote chaos is in de wereld met veel oorlog, als Babylon bezet is, als er oorlog is in Syrie). Kortom, Ahmedinejad gelooft dat hij de grote oorlog moet beginnen/uitlokken ergens begin volgend jaar om zijn Mahdi te kunnen verwelkomen.

  Toen hij burgemeester was van Teheran heeft hij al de grote Mahdi boulevard aan laten leggen in die stad, waar hij de Mahdi persoonlijk wil verwelkomen.

  Ik wil maar zeggen: er is een geloofsidioot aan de macht in Iran (en de Ayatollas geloven hetzelfde) die maar 1 ding wil: vernietigende oorlog.

Reacties niet toegestaan