Bolkestein: ‘Het is pure herverdeling’

Ook oud-VVD-leider Bolkestein heeft kritiek over de inkomensafhankelijke zorgpremie. 'Het punt is niet alleen dat er genivelleerd wordt, het levert ook geen bezuiniging op, het is pure herverdeling', zegt hij in het Radio 1 journaal. Bolkestein zegt dat Rutte er nog niet klaar mee is en hij verwacht een stevig debat in de VVD. Volgens hem zijn vergeleken met andere landen de inkomensverschillen in Nederland al klein, maar wil de PvdA nóg verder nivelleren. 'Onze linkse broeders moeten niet denken dat het in Nederland bar en boos is met de inkomensverschillen.'

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. WimB

  Ik zit met smart te wachten op de oproep van Wiegel: “Willen we naar de Dam, dan gaan we naar de Dam” en dat de Dam dan deze keer helemaal volstaat met blazers en dixielandbandjes. Is weer eens wat anders. Smullen!

 2. Uilenspiegel

  Beste Bolkenstein met een plafond van 70.000 euro’s worden de rijksten onder ons bevoordeeld.
  Er zijn ondertussen vele berekeningen die dat aan tonen. Wie tonnen verdient gaat er op vooruit!
  Dus inderdaad gaat het om een herverdeling ten koste van de middeninkomens worden de rijksten bevoordeeld.
  U kunt als VVD niet beter scoren want daar liggen al jaren de prioriteiten van uw partij.
  U zou uw discipel de hemel in moeten prijzen maar doet alsof er genivelleeerd wordt terwijl de verschillen worden vergroot.
  Leer eens rekenen, wees eens eerlijk.

 3. besserwessie

  Bolkestein vergeet om er aan toe te voegen dat het verraad is aan de VVD kiezers.
  Rechtse slogans vóór de verkiezingen, verraad direct erna.

  • Edward_II

   Voor wie de politiek van de VVD de afgelopen regeerperiode heeft gevolgd was deze actie geen verrassing. De VVD is al lang niet meer de partij voor de middenstand, enkel nog voor de eigen vriendenkliek, de extreem rijken. Helaas hebben veel mensen zich in laten pakken door holle verkiezingsretoriek. Het enige dat we kunnen hopen is dat men hier iets van heeft geleerd, voor de volgende verkiezingen.

   (in antwoord op besserwessie)

Reacties niet toegestaan