‘Griekenland wordt geregeerd door een corrupte kliek’

Kostas Vaxevanis (zie foto), de hoofdredacteur en uitgever van het Griekse weekblad Hot Doc, die een week geleden werd gearresteerd wegens de publicatie van een lijst met mogelijke belastingontduikers en gisteren van rechtsvervolging werd ontslagen, neemt in een interview met The Guardian geen blad voor de mond. 'Er is een groot probleem in Griekenland, een probleem dat draait om democratie en dat wat wezenlijk van belang is. Het land wordt geregeerd door een giftige combinatie van politici, zakenmensen en journalisten die elkaar in de rug dekken. Iedere dag worden er wetten veranderd of nieuwe wetten aangenomen om illegale daden te legitimeren.' Nu een aanzienlijk deel van de Griekse media in handen is van magnaten of wordt gefinancierd door de banken, zijn de journalisten in feite monddood gemaakt. 'Als de buitenlandse media niet zo'n belangstelling hadden getoond voor mijn verhaal, zou het zijn ondergesneeuwd. Op een paar uitzonderingen na hebben de Griekse media niet de moeite genomen te berichten dat ik ben vrijgelaten, terwijl CNN en de BBC hun nieuwsuitzendingen onderbraken om dat te vertellen. De internationale media spelen dezelfde rol als tijdens de dictatuur van 1967 tot 1974, toen de Grieken naar buitenlandse zenders moesten luisteren om erachter te komen wat er werkelijk in hun land gebeurde.' Bron: The Guardian

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. gerrit

  het is en blijft een zooitje daarzo. en maar dokken, nederlanders…

 2. grasspriet

  Ik zou het anders willen stellen.
  De EU wordt geregeerd door een korrupte kliek.

  Ze vinden het geweldig dat er landen failliet gaan, hoe meer, hoe liever.
  Des te meer regels kunnen zij die landen hun wil en wetten opleggen en de bevolking totaal onderdrukken.

  John Adams, de eerste vice-president van de US (1789–1797) en de tweede president (1797–1801) zei het al: “There are two ways to conquer and enslave a country. One is by the sword. The other is by debt.”

 3. Sloop dit Kabinet

  Ik moet je teleur stellen: we worden geregeerd door mafia die er nog openlijk voor uitkomt. De schaduwregering toont zij/haar gezicht al. Helaas voor hun springen de beerputten straks open, want ze kunnen het licht niet verdragen die klapzitters.
  Die muitende elite die achter al die aanslagen in Arabië e.d. zit rekent zich helemaal rijk met hun belasting paradijzen. Maar lang gaat het feest niet duren.
  Binnen 1 dag breek je die luchtkastelen af van ze.

  En de regeringen moeten zich gedeisd houden, want je kan zomaar het haasje zijn.
  Met die poppenkast.
  Wat is de volgende leugen ?
  Ze kijken hoe ver ze kunnen gaan met hun waanvoorstellingen.

Reacties niet toegestaan