‘VVD houdt vast aan linkse koers’: De Telegraaf gaat door met de aanval op Rutte

Voor wie de krant niet dagelijks ziet: de afgelopen week heeft De Telegraaf alles gedaan om aan te tonen dat het kabinetsplan om de premies inkomensafhankelijk te maken grensde aan marxisme en dede denken aan de donkere tijden van Den Uyl. De krant boekte succes. Het gemor van VVD-leden en -kiezers werd een orkaan, de VVD werd verpletterd in de peilingen, het plan verdween van tafel. Zonder De Telegraaf zou dat vermoedelijk anders zijn gegaan. Maar kennelijk is de nederlaag van Rutte nog niet compleet. Ook vandaag gaat de aanval door. Bijna twee hele pagina's worden ingeruimd om duidelijk te maken dat de VVD verraad heeft gepleegd aan de kiezer en dat Rutte daaraan leiding heeft gegeven.  

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. besserwessie

  Wat er ook gebeurt, de PvdA heeft de nivelleringsbuit al binnen.
  Dank zij het verraad van de VVD.

  • Uilenspiegel

   Een driewerf Hoezee: Hoezee, Hoezee, Hoezee!

   (in antwoord op besserwessie)
   • Apekool

    Ja ja, dat nivelleringsfeestje gaat gewoon door. Nu lijkt het erop dat ze precies hetzelfde gaan doen als met de zorgpremie: het zwaartepunt tussen 1x en 2x modaal door alleen de middenschijven van 42% naar 45% te verhogen.

    Zijn ze nu werkelijk doof en blind daar in den Haag? Hoe kan de PvdA blij zijn dat de inkomens vanaf 2x modaal en hoger relatief lager worden aangeslagen? Hoe kan de VVD blij zijn dat er geld wordt herverdeeld waarbij geen enkele structurele oplossing voor de staatsuitgaven wordt gerealiseerd?

    Ik moet de emigratieplannen gewoon voortzetten…

    (in antwoord op Uilenspiegel)
    • Uilenspiegel

     Nivelleren is een ander woord voor het eerlijk delen van de lasten en lusten. Daar is op zich niks mis mee. De hogere inkomens worden daarbij inderdaad ontzien, dat is de winst voor de VVD en dat ondermijnt de onderlinge samenhang in de samenleving.
     Juist de PVDA moet zich afvragen of de ingeslagen weg wel de juiste is. En verder veel succes in Verwegistan, waarvan ik mij afvraag of je daar nu beter af bent.

     (in antwoord op Apekool)
 2. Uilenspiegel

  Om de middeninkomens te ontzien moeten de topinkomens worden aangepakt, dat gebeurt slechts in zeer zeer bescheiden mate. Dat is het succes van Rutte en het zwaktebod van de PVDA.
  Ik ga voor een hoger toptarief en een forse aanpak middels bankenbelasting. Daarnaast zijn er altijd nog niet betaalde belastingen van multinationals te incasseren.

 3. Bert Hilhorst

  Rutte kan het schudden, na deze tweede grote blunder.
  Dit kabinet klapt al voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014.

 4. Cornelis Berend

  Na het heulen met de kinderhersenspoelers van de SGP en het slijmen op hun congres: ‘ik ben ook gelovig’, mag duidelijk zijn dat zijn principes… Ach laat ook maar. Zoals Groucho Marx zei: “And these are my principles, and if you don’t like them, I have others”. Het doel van de VVD is regeren maar niet vooruitzien.

Reacties niet toegestaan