Ex-vriendin: Dion Graus dwong mij tot seks met zijn bewakers

PVV-Kamerlid Dion Graus wordt beschuldigd van een zedendelict en van geweld. Zijn ex Joyce – tevens PVV-medewerkster – heeft aangifte tegen hem gedaan. Graus heeft haar tot seks met derden hebben gedwongen, zegt ze. Graus ontkent alle beschuldigingen.

Graus’ ex bevestigt tegen De Telegraaf het verhaal dat ze om deze reden naar de politie is gestapt. Ze zegt bij haar aangifte te hebben verteld dat Dion Graus haar tijdens hun relatie heeft gedwongen tot seks met andere mannen. Hij zou haar via psychische manipulatie hebben laten denken dat ze op deze manier zijn privé-beveiligers terug moest betalen. „Dat ik slachtoffer ben is een feit waar ik mee zal leren leven, maar het hogere doel is herkenning en erkenning voor gewezen en toekomstige slachtoffers van psychisch geweld en gedwongen seks met derden binnen het huwelijk.” Ze stelt ook psychisch mishandeld te zijn door de PVV-politicus. Graus zou haar leven hebben gecontroleerd, zou haar stelselmatig hebben gekleineerd en wilde naar verluidt continu bepalen wanneer ze at en met wie ze sprak. Daarbovenop dreigde hij telkens met fysiek geweld, zo stelde Joyce tegenover de politie, wat één keer zou hebben geresulteerd in een vuistslag.

Graus zegt onschuldig te zijn. „Daar is niets van waar allemaal.” Volgens hem is zijn ex psychisch in de war en verzint ze alles omdat ze niet om kan gaan met de scheiding.
PVV-leider Wilders: „Dion Graus heeft tegen mij alle aantijgingen ten stelligste ontkend; zonder bewijs van het tegendeel kan ik niet anders dan ervan uitgaan dat dat zo is.”
Ook een andere ex heeft Graus in het verleden aangeklaagd. Hij zou in 2003 zijn toenmalige, en destijds hoogzwangere, vrouw hebben mishandeld. Justitie vond onvoldoende bewijs.