Samenvatting klopt niet: 'Rapport Mueller zeer schadelijk voor Trump'

Politiek
donderdag, 04 april 2019 om 2:11
rapport mueller zeer schadelijk voor trump1554337693
De Amerikaanse minister van Justitie William Barr heeft veel voor president Donald Trump schadelijke bevindingen uit het eindrapport van de onderzoekscommissie van Robert Mueller weggelaten in de samenvatting die vorige week is gepresenteerd. ,,De inhoud van het rapport is schadelijker voor de president dan Barr in zijn samenvatting schrijft," zeggen enkele leden van de commissie tegen The New York Times. De druk om het hele rapport openbaar te maken neemt ook in het land toe, De overgrote meerderheid van de Amerikanen willen weten wat er in staat. Er komt vermoedelijk een grote protestmars om op openheid aan te dringen
Volgens de leden, die niet met naam genoemd worden, heeft Barr ,,verzaakt om een adequate samenvatting van het rapport te geven". Barr kwam vorige week met een samenvatting van vier pagina's van het rapport dat naar schatting ongeveer 400 pagina's bevat.
De Democraten hadden Barr verzocht voor 2 april het hele rapport openbaar te maken. Hij zal voor een commissie van het Huis van Afgevaardigden getuigen over het rapport, maar wil slechts een geredigeerde versie van het rapport vrijgeven.