Mijlpaal: Trump heeft al meer dan 10.000 keer gelogen

Donald Trump heeft sinds zijn inauguratie al meer dan 10.000 keer gelogen. Dat concludeert The Washington Post in een nieuwe update.

"De president gaat in een ongelooflijk tempo door met het verkondigen van misleidende en valse statements," aldus factchecker bij The Post Glenn Kessler tegen CNN. "In september zat hij op 5.000 leugens. Nu zeven maanden later passeert hij de 10.000. Dat zijn gemiddeld 23 leugens per dag in de afgelopen zeven maanden."

"De tsunami van onwaarheden wordt alleen maar groter en groter," klinkt het in zijn artikel. Veel van de desinformatie gaat over immigratie. Trump verdraait de waarheid continu als het gaat om aantallen immigranten, de grensmuur en de Democraten. Ook gaan veel leugens over het onderzoek van Robert Mueller, handelsgesprekken met andere landen en wat hij zoal in zijn kantoor doet.

De database van The Washington Post bevat alles, van overdrijvingen en verdraaiingen tot regelrechte leugens. Zaterdagavond na een verkiezingsbijeenkomst in Wisconsin stond de teller op 10.111 leugens in 828 dagen. Volgens The Post gaat Trump gaandeweg steeds losser om met de feiten.

Bron(nen):   CNN