Links maakt vuist tegen ‘elitaire corpsballen’: reclame vlak voor debat Rutte-Baudet

Vlak voor de uitzending van Pauw waarin Mark Rutte (VVD) en Thierry Baudet (Forum voor Democratie) met elkaar in debat gaan hebben SP en GroenLinks reclamezendtijd gekocht. Daarin spreken ze zich uit tegen het ‘schijndebat tussen elitaire corpsballen’.

Binnen een dag had GroenLinks via crowdfunding ruimschoots het bedrag bij elkaar voor een spotje van een minuut. De partij van Jesse Klaver haalde 30.000 euro op, terwijl een minuut aan het begin of aan het eind van het Sterblok, wat de populairste posities zijn, 3.667 euro kost. Van het geld worden echter ook de productiekosten en campagne betaald, laat GroenLinks desgevraagd weten.

Het filmpje van de groenen zal draaien om vrouwen en is daarmee een reactie op het essay van FvD-leider Baudet, waarin hij suggereert tegen abortus en euthanasie te zijn. Daarnaast schreef hij dat vrouwen beter voor de kinderen kunnen zorgen in plaats van carrière te maken.

Ook de SP laat twee keer een spot zien van een minuut. Daarin spreekt Lilian Marijnissen van een ‘schijndebat tussen twee elitaire corpsballen’.