Filipijnse leger bevestigt: Al 7 jaar gegijzelde Ewold Horn om het leven gekomen bij ontsnapping

Volgens het Filipijnse leger is de Groningse vogelspotter Ewold Horn om het leven gekomen tijdens zijn poging om te ontsnappen aan terreurorganisatie Abu Sayyaf, die hem al 7 jaar lang gijzelde in het zuiden van de Filipijnen.

Begin dit jaar meldde het leger nog dat de kans groot werd geacht dat Horn vrij zou komen, maar nu is bekend geworden dat de Groninger is omgekomen tijdens vuurgevechten met regeringstroepen. Kolonel Gerry Besana heeft in Filipijnse media de dood van Horn bevestigd. Zijn lichaam zou zijn gevonden samen met dat van zes anderen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ook officieel laten weten dat Horn is overleden.

Vogeldeskundige Ewold Horn werd begin 2012 ontvoerd toen hij door de Filipijnen reisde. Afgelopen jaren werd er slechts mondjesmaat iets van hem vernomen. Medegevangenen wisten te ontsnappen of werden vrijgelaten, maar Horn bleef gevangen. Rond de jaarwisseling meldde een ex-gijzelaar nog dat Horn leefde en in goede gezondheid verkeerde. Het is hem helaas niet gelukt om aan de terroristen te ontsnappen.