Turkije beschuldigt Israël van ‘etnische zuiveringen’

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan beschuldigt Israël van etnische zuiveringen in Gaza. Hij zei dinsdag dat de luchtaanvallen van de Joodse staat niet gezien kunnen worden als zelfverdediging. 'Israël begaat etnische zuiveringen door in dit gebied vrede te negeren en het internationaal recht te schofferen', zei Erdogan. 'Het bezet stap voor stap Palestijns gebied.' De premier beschuldigde Westerse landen ervan een 'terroristische staat' te helpen en Israëlisch geweld in het Midden-Oosten oogluikend toe te staan. De Verenigde Staten zijn niet blij met de uitlatingen van Erdogan. 'Bepaalde delen van de extreem harde retoriek uit Turkije vinden we totaal niet behulpzaam', zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Lange tijd was Turkije een soort bondgenoot van Israël. De beide landen dreven veel handel met elkaar en er waren hartelijke betrekkingen.  Die verhoudingen zijn de laatste jaren steeds slechter geworden.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. bierneus

  Gelukkig heeft Turkije daar sinds de genocide erop de Armenen niet zoveel over te zeggen…stel malloten!

 2. Bert Hilhorst

  Als er een volk boter op zijn hoofd heeft qua etnische zuiveringen: Armenen, Grieken, Assyriërs, Koerden en Georgiërs.

  Die Erdogan is echt een gevaarlijke gekke grijze wolf.

  • mometa

   Ga je de geschiedenis erbij halen? Wat hebben de Fransen, de Duitsers, de Engelsen en de Hollanders dan allemaal wel niet gedaan? Of de Amerikanen, de Belgen, de Portugezen, de Spanjaarden. Etc. etc. etc.
   Hou het gewoon lekker bij de moderne geschiedenis. Erdogan heeft gelijk. Zowel in Jeruzalem als in Gaza gebeuren dingen die gezien kunnen worden als etnische zuiveringen.

   (in antwoord op Bert Hilhorst)
   • Niegol

    Geschiedenis?? De koerden worden dagelijks gebombardeerd! Hoeveel moderner wil je het hebben?

    (in antwoord op mometa)
    • mometa

     Dat is precies mijn punt. Er wordt overal gebombardeerd en gezuiverd, door de meeste landen. Als het niet actief is dan wel ondersteunend.

     (in antwoord op Niegol)
   • jantje uitnederland

    Er is in Palestina nog maar 1 etnische entiteit. De rest hebben ze zelf al keurig weggezuiverd, wegens geen moslim. Hetzelfde zie je tot op de dag van vandaag in Turkije gebeuren. Ook daar worden niet moslims achtergesteld.
    Als je Hamas als een aparte etniciteit beschouwd dan ben ik het met je eens, maar met dien verstande dat je hamas beter met een kankergezwel kan vergelijken.

    (in antwoord op mometa)
   • Bert Hilhorst

    Doet pijn hè de waarheid.

    (in antwoord op mometa)
    • mometa

     Sorry, het Westen grijpt alleen in om de mensheid te redden, puur uit nobele motieven. De rest van de wereld voert oorlog om het moorden, de pijn, het zuiveren, etc.

     (in antwoord op Bert Hilhorst)

Reacties niet toegestaan