Dit is de nieuwe Merkel

Politiek
door Admin
woensdag, 13 oktober 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Zelfs in bevriende media wordt nu gespeculeerd op het vertrek van Angela Merkel, en dat is nieuw. De Frankfurter Algemeine Zeitung houdt rekening met haar vertrek, voor andere media reden om deze kwestie bijzonder serieus te nemen. Alles draait om de regionale verkiezingen van maart a.s. in Baden-Württemberg. Dit wordt ook wel het CDU-Stammland genoemd en als het daar mis gaat... En die kans is niet klein. Er is veel gekrakeel over het projekt Stuttgart 21, een groot stadsherstelplan dat falikant dreigt mis te lopen, en daarmee zou de rechts-liberale regering nog eens ten overvloede aantonen dat ze niet op haar taken is berekend.
De slechte vooruitzichten in deze regio leiden tot een horrorscenario, want verlies in deze streek zal Merkel niet overleven.
Merkel is bondskanselier sinds 2005 en maakte aanvankelijk een buitengewone indruk; inmiddels is ze aan haar 2de kabinet bezig en is de glorie er wel vanaf. Uiteraard wordt iemand pas afgedankt als er een waardig opvolger klaar staat en ook dat is het geval, het gaat om partijgenoot en Defensieminister Karl-Theodor zu Guterberg, 38 jaar oud.