En nu doet er alweer een vrouw (nummer 5) een boekje open over Cain

Politiek
door Monique Smitsdinsdag, 08 november 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Na de openbaring van Sharon Bialek is er een vijfde vrouw naar voren gekomen om een boekje open te doen over de Republikeinse presidentskandidaat Herman Cain. Ex-werkneemster bij USAID Donna Donella (40) vertelt in de Washington Examiner dat Cain in 2002, nadat hij in Egypte voor USAID (United States Agency for International Development) een toespraak had gehouden, haar vroeg om een etentje te arrangeren tussen hem en een "mooie jonge dame" die hem een vraag had gesteld. "Dan kan ik haar een grondiger antwoord geven", was Cains verklaring. Donella, achterdochtig geworden, weigerde. Daarop zei Cain: "Dan gaan jij en ik samen eten."
Uiteindelijk at ze met Cain, maar wel met nog twee vrouwelijke collega’s. Tijdens het diner vertoonde hij volgens Donella geen ongepast seksueel gedrag, maar hij liet hen wel met een rekening zitten voor 2 flessen wijn à 400 dollar. Donella zegt dat ze niet kan zweren dat hij ongewenste bedoelingen had, maar dat ze de manier waarop hij sprak verdacht vonden. "We voelden ons ongemakkelijk bij het idee hem met die vrouw in contact te brengen", zegt Donella nu.
Cain probeert - waarschijnlijk tevergeefs - nog te redden wat er te redden valt door vandaag een persconferentie te geven "om het een en ander recht te zetten”.