Gideon van Meijeren voor rechter wegens rijden zonder rijbewijs

Politiek
dinsdag, 06 december 2022 om 18:42
schermafbeelding 2022 12 06 om 184143
Gideon van Meijeren heeft blijkbaar zo weinig met de Nederlandse rechtszaak dat hij zich ook niet veel aantrekt van de verkeerswetten. Hij moet vrijdagmorgen voor de rechter komen. Hij reed door rood op een snorfiets, terwijl de rechter hem eerder zijn rijbewijs al had ontnomen. Daardoor riskeert hij een gevangenisstraf van veertien dagen.
Van Meijeren werd gepakt toen hij op 21 december vorig jaar op een snorfiets in de Elandstraat in Den Haag door rood reed. Toen de politie hem aanhield bleek hij te rijden zonder rijbewijs.
Eerder in 2021 is hij bij een verkeersmisdrijf zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Dit gebeurde nadat hij het Tweede Kamergebouw verliet. ,,Ik reed de parkeergarage uit bij de Tweede Kamer en toen liet mijn linkervoorwiel ineens los. Toen heb ik de auto geparkeerd bij het Malieveld.
Van Meijeren zegt dat de politie hem vroeg mee te werken aan een blaastest. Dat weigerde hij, omdat hij ‘al een tijdje het gevoel heeft’ dat hij ‘op een hele hinderlijke manier door de politie gevolgd wordt’. Bij zijn aanhouding zou hij naar eigen zeggen ‘op een hele vervelende manier zijn bejegend door meerdere agenten’. Van Meijeren: ,,Er werd mij op een intimiderende manier gedwongen om mee te werken aan die blaastest.”
Bron(nen): AD