Gordon Brown scheldt zijn personeel uit

Politiek
door Admin
maandag, 22 februari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Het is maandagochtend vroeg, buiten is het donker en de week moet eigenlijk nog beginnen. Hoogste tijd voor de Britse pers om de aanval op Gordon Brown te heropenen. The Times komt daarom met het verhaal dat er bij een Londense hulplijn klachten zijn binnengekomen over de omgangsvormen op... Downingstreet No 10. Ene Christine Pratt, baas van de 'National Bullying Helpline', maakte dit bekend en Sir Gus O’Donnell, de kabinetschef van de premier, zou zijn baas inmiddels hebben benaderd met deze klachten. De hoop is er nu op gevestigd dat premier Brown 'weer een voorbeeld wil zijn' voor zijn personeel.
Het gescheld van de eerste minister op zijn ondergeschikten zou erg veel met stress te maken hebben, zo luidden de anonieme klachten.
Eerder al voelde minister Mandelson zich gedwongen te ontkennen dat Brown er brute omgangsvormen op zou nahouden, dit naar aanleiding van een te verschijnen boek over de premier waarin gewag wordt gedaan van zijn explosieve karakter.
Een andere insider vertrouwt The Times overigens toe dat hij uitsluit dat iemand ooit met plezier heeft gewerkt in de omgeving van de premier. Downing Street zelf heeft een heel andere verkaring voor zijn woede-uitbarstingen. Brown niet te genieten? Dat was allemaal 'because of his passion for his job.' De klachten over Brown zijn overigens moeiteloos aan te vullen met soortgelijke voorbeelden van socialistische leiders uit andere landen (Joop den Uyl, Wim Kok) en steeds gaat het weer om onbeschoft gedrag en brute omgangsvormen.
Wie in de omgeving van dergelijke progressieve geesten verkeert, moet er maar aan wennen dat werken aan een betere wereld soms een enkel offer eist.
Bron(nen): The Times