Kleine affaire, grote gevolgen

Politiek
door Admin
zondag, 20 september 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Met de bekende Amerikaanse politicus John Edwards gaat het niet echt lekker.
De voormalige presidentskandidaat (in 2008 deed hij een gooi naar het presidentschap, in 2004 was hij vice-presidentskandidaat van John Kerry die uiteindelijk verloor van George W. Bush) ligt onder vuur nu bekend is geworden dat hij een dochtertje heeft bij een andere vrouw. Ook wordt hij ervan verdacht een poging te hebben ondernomen met campagnegeld dit geheim in de doofpot te houden.
Helaas voor Edwards, maar nu vindt de man die enige tijd voor vader speelde voor het betreffende kind, het nodig uit de school te klappen.
Het meisje is de vrucht van een affaire met ene Rielle Hunter, een vrouw die van Edwards de toezegging had gekregen dat hij op enig moment met haar zou gaan trouwen. Maar nu nog niet. Eerst moest zijn eigen vrouw (Elizabeth, getrouwd sinds 32 jaar, 4 kinderen) die aan kanker leed, zijn overleden. Bij die trouwgelegenheid - zo beloofde Edwards de aanstaande bruid - zou er groot worden uitgepakt, met op het  huwelijksfeest muziek van Dave Matthews Band. Edwards heeft nu gezegd dat deze affaire met mevrouw Hunter in 2006 is beeindigd. Datzelfde jaar betaalde het politieke actiecomite dat Edwards steunde in zijn verkiezingsstrijd 100.000 dollar aan Hunters video- productiemaatschappij. Daarna werd nog eens een kleiner bedrag overgemaakt. Ook zou ze een nieuwe BMW hebben gekregen.
Al langere tijd moest Edwards zich verweren tegen de verdenking dat hij een schaduwgezin had. Nog deze zomer, tijdens een interview met ABC News, ontkende hij dit feit en zei dat een vaderschapstest hem in het gelijk zou stellen. Daar staat weer tegenover dat iemand anders nu naar buiten heeft gebracht dat Edwards al de voorbereidingen had getroffen om een mogelijke vaderschapstest te manipuleren.
Hier gaan we vast nog veel meer over horen. Overigens is de kleine Frances Quinn Hunter nu 19 maanden oud.