Mag je iemand zijn nationaliteit ontnemen?

Politiek
door Admin
dinsdag, 03 augustus 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
President Sarkozy sloeg harde taal uit toen hij zei dat wat hem betreft immigranten die de politie met ook maar 1 vinger aanraken hun Franse nationaliteit kwijt zijn. In de wetenschap dat ze nog een 2de paspoort hebben en terug kunnen naar het land van herkomst.
Aanleiding waren recente opstootjes in Franse voorsteden (onder andere in Grenoble) en een kleine veldslag die door de politie moest worden geleverd met een bende zigeuners, nadat agenten 1 zigeuner 'op de vlucht' hadden neergeschoten.
Sarkozy kreeg erg veel kritiek om zijn harde woorden ('is tegen de wet') en welke belangen eenieder ook mag hebben met het zeggen van dit of van dat, de laatst opgedoken vraag is niet de onbelangrijkste: kan iemand zijn nationaliteit kwijtraken als hij in bovengenoemde de wet heeft overtreden?
Enkele rechtse politici van de regering van Sarkozy hebben zich in dit vraagstuk verdiept en u raadt het al: het mag!
Waarbij Brice Hortefeux, minister van Binnenlandse Zaken en daarmee 'le premier flic' (de eerste politieman), nog aantekende dat wat hem betreft het afpakken van paspoorten ook goed kan als een immigrant een zwaar misdrijf begaat. 
Het wachten is nu op de linkse rechtsgeleerden.
Bron(nen): Libération