Verhagen steeds eenzamer

Politiek
vrijdag, 24 september 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Hirsch Ballin zal een van de sprekers zijn op het CDA congres. Hij zal daar vertellen waarom hij samenwerking met de PVV niet wil. Volgens De Telegraaf is ook onderhandelaar Ank Bijleveld tegen. Maar zij ontloopt de confrontatie door Commissaris van de Koningin in Overijssel te worden. Ingewijden aan het Binnenhof denken dat de formatigesprekken waarschijnlijk volgende week worden afgerond. Dan wordt het CDA-congres op 9 oktober gehouden. Tegenstanders van samenwerking met de PVV slijpen de messen. Hirsch Ballin laat weten van zijn hart geen moord kuil te zullen maken op het CDA-congres. „Ik heb de partij voorzitter enkele weken geleden al laten weten dat ik mijn zeg je wil doen als CDA-lid uit Tilburg”, al­dus Hirsch Ballin des gevraagd tegen De Tele­graaf. „Er geldt nu ’wait and see’. Volgns De Telegraaf staat de minister in nauw contact met andere te­genstanders van samenwerking met de partij van Wilders.
Eer­der de ze week uitten  Klink, Wijffels en Veerman op nieuw kritiek op de oderhandelingen met de PVV. Klink heeft ook aan gegeven het woord te zullen voeren op het congres.
Na alle eerdere kritiek van oud-premiers, voormalige ministers en andere partijprominenten worden nu ook de zorgen van actieve prominente CDA'ers, zoals Hirsch Ballin, publiek. Tot op heden was de opgestapte onderhandelaar Ab Klink de enige. Hiermee lijkt het erop dat CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen steeds gesoleerder komt te staan in zijn overtuiging dat hij een resultaat kan bereiken waar zijn eigen fractie en de leden tijdens een partijcongres achter kunnen staan.
Bron(nen): Volkskrant