Waarom De Roy Van Zuydewijn is verhoord

Politiek
dinsdag, 23 november 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Terwijl in Brussel afgelopen vrijdagavond de laatste hand werd gelegd aan de voorbereidingen van het huwelijksfeest van prins Carlos en Annemarie Gualthérie van Weezel, werd in Amsterdam Edwin de Roy van Zuydewijn, de ex van prinses Margarita, gehoord op het politiebureau. Reden: een op handen zijnde aanslag op een lid van het Spaanse koningshuis tijdens het huwelijk zaterdag in Brussel. Nadat De Roy had verklaard dat hij van niets wist, kon hij weer gaan, zo meldde de Volkskrant. Weer een plaagstootje van de koninklijke familie? Zeer goed mogelijk. Beatrix schijnt een geheugen als een olifant te hebben, en is ook niet vrij van rancune, zeker niet als het onthullingen van ‘Oranjegeheimen’ betreft. Bijvoorbeeld in de glossy BLvD in 2006, waarin Edwin beweert dat prinses Irene onder de ogen van dochter Margarita Herman van Veen oraal bevredigde, en dat Beatrix rookt en zuipt als een ketter,
De Roy wordt naar eigen zeggen al jaren door de koninklijke familie zakelijk en persoonlijk getreiterd. En ook dat de rijksoverheid zijn leven probeert te dwarsbomen vanaf dat hij wilde trouwen met prinses Margarita. Die beschuldiging is na een serieus onderzoek door de Nationale Ombudsman naar het rijk der fabelen verwezen.
Les 1 voor koninklijke exen: klap nooit uit de school over je gewezen schoonfamilie. De lange arm van Beatrix reikt ver.
Bij het huwelijk van Carlos en Annemarie was de gehele koninklijke familie aanwezig.