Spectaculair: eerste onder waterrestaurant van Europa geopend

Het is eens wat anders dan het aquarium bij de Chinees: in Noorwegen dineer je onder water, terwijl de vissen om je heen zwemmen. Het restaurant is uniek voor Europa.

Een klein gedeelte van restaurant Under in Lindesnes in het zuiden van het land steekt boven het water uit. Het is de ingang van de eetgelegenheid waar 100 gasten in passen. De rest ligt 5 meter onder de zeespiegel. Mensen kunnen genieten van een heerlijk diner, terwijl ze door het grote panoramaraam naar voorbij zwemmende vissen kijken.

De muren van Under zijn een halve meter dik. Dat is nodig om bestand te zijn tegen de ruige zee voor de kust van Noorwegen. De ontwerpers van dit architectonische hoogstandje hebben subtiele verlichting geplaatst op de zeebodem, zodat het zeeleven ook in het donker nog te zien is.

Het restaurant is het eerste onderwaterrestaurant van Europa en het grootste ter wereld. Meer dan 7.000 mensen hebben al een tafel gereserveerd. Een hapje eten is er niet goedkoop. De gemiddelde rekening komt neer op zo'n 400 euro per persoon.