Piloot komt niet opdagen dus vliegt passagier zelf maar naar Spanje

Er was een piloot te weinig waardoor een vlucht van Manchester naar Alicante uren vertraging dreigde op te lopen. Gelukkig was daar een redder in nood: een piloot die met zijn gezin op vakantie ging naar Spanje en in het betreffende vliegtuig van EasyJet zat, mocht de stuurknuppel overnemen.

Piloot Michael Bradley legde uit aan de passagiers, die zondag in het vliegtuig zaten: “Mijn vrouw die op rij 15 zit met mijn zoontje – hopelijk slaapt hij intussen, ik mag niet te hard praten anders krijg ik ruzie – maakte me vanmorgen wakker en zei: ‘onze vlucht is met twee uur vertraagd omdat er een piloot te weinig is’. Net voor we door de beveiliging gingen, vroeg ik me af of ik geen telefoontje zou doen”, klonk het.

De man, die zelf ook voor EasyJet werkt, belde met zijn werkgever. “Ik ben in de terminal en heb momenteel niets te doen. Ik heb mijn vliegvergunning en mijn paspoort bij en ik zou heel graag op vakantie willen. Als je een gunst nodig hebt: ik sta klaar.”

Binnen 38 seconden werd hij teruggebeld, aldus Bradley. “Als jullie het niet erg vinden dat een van je piloten er vandaag uitziet zoals ik, gaan we vertrekken naar Alicante”, aldus Bradley. Er klonk luid gejuich waarna de man de cockpit in dook. EasyJet bevestigt het verhaal. “We zijn onze piloot die met zijn familie van Manchester naar Alicante reisde, dankbaar dat hij wilde inspringen”, aldus de woordvoerder tegen diverse Britse media.