Medisch raadsel: Tiener denkt elke dag dat het 11 juni is

Het is net een verhaal uit een film: Riley Horner uit de Amerikaanse staat Illinois denkt elke dag als ze wakker wordt dat het 11 juni 2019 is. Pas als ze de kalender op haar deur ziet, beseft ze dat het een andere dag is. Twee uur later wordt haar geheugen weer gewist en is het voor haar opnieuw 11 juni.

Het is het gevolg van de hersenschade die ze opliep bij een ongeluk op...11 juni. Het zestienjarige meisje kreeg tijdens het dansen een trap tegen haar hoofd van een student die aan het crowdsurfen was. In eerste instantie leek het op een gewone hersenschudding, maar het meisje bleef toevallen krijgen. De artsen kunnen niets vinden op een MRI of CT-scan.

Riley tegen de lokale tv-zender WQAD: “Niemand begrijpt het. Het is als in een film. Van dit interview weet ik tegen etenstijd niks meer.” Steeds begint de cyclus van twee uur weer opnieuw. Artsen zijn bang dat het de rest van haar leven zo blijft, maar haar moeder legt zich daar nog niet bij neer. Uit onderzoek is gebleken dat het eerste half jaar cruciaal is om nog vooruitgang te boeken.