Verkrachte vrouw gecremeerd in India

De 23-jarige vrouw die vrijdag overleed aan de gevolgen van een gewelddadige groepsverkrachting in India is zondag gecremeerd. Dat meldde de politie.

De studente werd vorige week in een bus verkracht en mishandeld door een groep dronken mannen en raakte daardoor zwaargewond. Het incident veroorzaakte een volkswoede en rellen in New Delhi. De politie arresteerde zes mannen, onder wie de chauffeur van de bus. Zaterdag werd een groot deel van het centrum van de hoofdstad New Delhi afgesloten om nieuwe rellen te voorkomen. Desondanks zijn er gisteren door vele Indiers wakes met kaarsen gehouden in New Delhi. De verkrachting is symbool geworden in een groter debat over de maatschappij en de cultuur in India. Het spijt me dat ik een man ben', zei Bollywoodster Shah Rukh Khan afgelopen zaterdag. Volgens de Indiase filmster 'belichaamt verkrachting seksualiteit in onze maatschappij en cultuur'.

De uitvaart van de vrouw is op verzoek van de familie besloten, maar diverse politici zijn aanwezig om hun steun te betuigen.

Mars met kaarsjes uit protest tegen ongewenst sexueel gedrag jegens vrouwen

Bron(nen):     The Newstribe