Vader vindt levend begraven baby tijdens begrafenis eigen kind

Het is een huiveringwekkend toeval: ouders die hun doodgeboren dochtertje begroeven in Noord-India vonden precies op die plaats een levend begraven baby in een bloempot.

De politie vermoedt dat het gaat om een poging tot kindermoord. Dat gebeurt de laatste jaren vaker in India. Vooral jonge meisjes zijn slachtoffer. “Ik dacht dat mijn dochter tot leven was gekomen”, aldus de vader. “De stem kwam alleen niet van mijn dochter, maar uit een pot.” 

Het baby'tje woog slechts 2,4 kilo en kreeg direct de fles. De artsen hebben haar leven weten te redden. Vermoedelijk heeft het kind een paar uur in de pot gelegen en kon het overleven doordat ze zo klein was en er net voldoende zuurstof in de pot zat.

De lokale politie is verbijsterd. "Er is vandaag een zeer onmenselijk incident aan het licht gekomen op de begraafplaats van Maninath in Bareilly," meldt de politiechef. "Een pasgeboren meisje werd door onbekenden begraven in een aarden pot. We zijn druk bezig om de ouders van de baby op te sporen. We zullen strikte actie ondernemen tegen degenen die de baby levend hebben begraven.”

In India worden meisjes gezien als financieel risico. Volgens een Britse studie uit 2011 zijn er in de dertig jaar daarvoor 12 miljoen Indiase meisjes geaborteerd. Nergens is het verschil tussen het aantal jongens en meisjes zo groot.

Bron(nen):   HLN