Een man woonde ruim 15 jaar in dit Parijse ‘appartement’

In Frankrijk is veel ophef over een appartement in Parijs van nog geen 17 vierkante meter. Het werd 15 jaar lang aan een man verhuurd. De Fransen spreken van de schandalig dure vastgoedmarkt in Parijs. Dominique, een 50-jarige man, moest voor het hok waarin hij niet rechtop kon staan 330 euro per maand betalen. Dat kwam aan het licht toen hij bij de Fondation Abbe Pierre, een stichting die mensen in moeilijkheden helpt, advies vroeg over hoe hij met zijn huisbaas moest onderhandelen. "Ik kom thuis en ga naar bed", vertelt Dominique het Franse radiostation RTL. RTL meldt dat drie verschillende makelaars het appartement hebben beheerd ondanks de minuscule oppervlakte. Inmiddels is de deur naar de ruimte afgesloten en de eigenaar wordt aangeklaagd. Le Monde meldt dat 9 vierkante meter het wettelijke minimum is van een appartement in Parijs. En het moet beschikken over een douche.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  Als wettelijk 9m2 het minimum is snap ik de ophef niet, behalve dan over het feit dat de man ws geen douche had.
  Maar het getal 9m2 lijkt me niet juist. Dat is geen appartement, dat is een bezemkast.

 2. WakkereLezer

  “330 euros pour 1,56 m2 à Paris : la propriétaire devant la justice” luidt de kop van het originele bericht uit de Le Monde…

 3. Opzeeland

  330 euro voor 17m2 is een prima prijs in de meeste hoofdsteden.. Maar in het originele bericht lijkt het om 1.56m2 te gaan..

Reacties niet toegestaan