De 20 seconden die in je leven het verschil kunnen maken

Hoogleraar Shawn Achor, geluks-deskundige aan de topuniversiteit Harvard, kwam aan zijn studie-onderwerp door een eigen ervaring. Hij wilde graag gitaarspelen, maar het kwam er niet vaak van. Wat hem bleek te weerhouden was het allereerste stapje: naar de kamer lopen waar de gitaar stond. Hij zocht een eenvoudige oplossing: hij zette de gitaar klaar op een standaard in de kamer waar hij het meest was. Gevolg: hij speelde veel vaker gitaar en voelde zich daardoor beter. Hij vindt gitaarspelen namelijk leuk en was ook af van het gevoel dat hij te wenig speelde Onderzoek leerde Achor dat die 20 seconden regel geldt: maak wat je wilt doen, of moet doen, net iets makkelijker door de eerste belemmering te nemen. Leg je belastingaangifte spullen vast op tafel, zet de strijbout vast klaar. Je gaat het sneller doen en bent dus ook af van het knaaggevoel dat je het niet bent gaan doen

Bron(nen):   Barking up the Wrong Tree      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. janneke123

  Strijbout?… Strijdbout of strijkbout

 2. Paulraw

  Diederik Stapel Pavlov reactie komt bij mij op

 3. Captain Caveman

  Is meer voor mensen zonder karakter of doorzettingsvermogen

 4. Pietje_Precies

  Mijn empirisch onderzoek met een steekproef van N=1 in Nederland leert me dat indien je dit consequent toepast, alles altijd klaar ligt, je nog niks doet maar je huis wel een puinhoop is.
  met betrekking tot de gitaar komt de conclusie van zijn onderzoek overeen met mijn onderzoek. mijn gitaren staan binnen handbereik en ik speel er tussendoor vaak op……De significantie van die bewering van de hoogleraar is dus net toegenomen….

 5. Hanne Ryckewaert

  Van waar haal je dan de moed om die strijkbout klaar te zetten??

Reacties niet toegestaan