‘Enkelbanden voor veroordeelden zeer fraudegevoelig’

In Californië lopen duizenden veroordeelden of mannen die ooit voor een seksueel misdrijf werden veroordeeld rond met enkelbanden. Daarmee zouden ze in de gaten moeten worden gehouden, op dezelfde manier als staatssecretaris Teeven in Nederland voor ogen staat. Kwaliteitskrant de LA Times berichtte zaterdag jl over de enkelbanden en liet niet veel heel van het experiment. Er worden in Califonie twee merken enkelbanden gebruikt. Het ene merk werkt zo slecht en is zo simpel te foppen dat het feitelijk onbruikbaar is. Een drager van het bandje hoeft bijvoorbeeld slechts een stukje aluminiumfolie over de band te vouwen om het ding helemaal in de war te brengen. Het andere merk doet het beter, maar ook de werking daarvan is niet waterdicht. Wie in Californië een enkelband moet dragen kan, als hij zijn best doet, zich aan het toezicht van het ding onttrekken. De banden bieden schijnbescherming.  

Bron(nen):   LA Times      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Templein

    Het gaat waarschijnlijk net als bij het medisch patiëntendossier, naar ik vrees. In de Eerste Kamer wordt het voorstel afgeschoten, de almachtige minister van Veiligheid en Justitie zal het laten privatiseren. Zo zijn de ‘betrouwbare’ politici van de VVD.

  2. Anton van Haasteren

    Ik stel voor de gevangene met zijn been aan een ketting van een meter of twee met aan de andere kant een stalen bol van minstens 25 kg.
    Succes verzekerd.

Reacties niet toegestaan