Opstel: waarom joden kwaadaardig zijn

Het hoofd van de Albany High School moet zich in alle bochten wringen om zich te excuseren voor een opdracht die een van de leraren op school had verstrekt aan een klas. Maak een essay met als titel: 'Jews are evil.' Nee, de leraar is geen anti-semiet, maar hij dacht dat het een intellectuele uitdaging zou zijn voor zijn leerlingen om zich te verplaatsen in jodenhaters, om te denken als nazi's. 'Je moet beredeneren dat joden kwaadaardig zijn en stevige argumenten bedenken om mij als lezer te overtuigen dat joden niet deugen en waarom jij trouw bent aan het Derde Rijk. De argumenten moeten komen uit de propaganda van de nazi's of uit eigen ervaring die je hebt.' Een derde deel van de klas weigerde de opdracht uit te voeren. 

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. M Tex

  Niet Joden maar Israel is de Evil. Er is niets mis met jood zijn.

  • John

   De grote meerderheid in Israël doet alsof ze persoonlijk zelf het slachtoffer van de holocaust zijn. De grote meerderheid van de palestijnen doet alsof Israël de oorzaak is van alle ellende en oorlog in de wereld. Compacter kan ik het probleem niet terugbrengen. Dit probleem te tackelen zou een uitdagender opdracht voor de leerlingen zijn dan zich in te leven in een die heart antisemiet.

   (in antwoord op M Tex)
 2. zo maar iemand

  Zou leuk zijn om tegelijkertijd ook de opdracht: ‘Christians are evil’, ‘Moslims are evil’ en ‘Atheists are evil’ te geven. Dat ze kunnen kiezen. Goeie film is trouwens The wave, over een experiment op een middelbare school. http://www.telegraph.co.uk/culture/film/3559727/The-Wave-the-experiment-that-turned-a-school-into-a-police-state.html

Reacties niet toegestaan