Jonge chauffeur kon dit sms’je net niet meer afmaken: verongelukt

Er was niks bijzonders aan de sms die de 22-jarige Alexander Heit schreef aan een vriend. Het enige bijzondere was dat hij hem schreef terwijl hij een scherpe bocht moest maken. Hij verloor de macht over het stuur, de auto ging over de kop, Heit ging dood. De ouders van de jongen hebben deze afbeelding van zijn laatste onafgemaakte sms aan de media gegeven. In de hoop dat het andere jongeren het leven redt. Zijn laatste woorden: "Sounds good my man, seeya soon, ill tw"

22 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. KritischeMassa

  Wat is natuurlijke selectie toch een mooi ding, het gaat zelfs mee met de tijd O+

  • Gerrit-Jan Doorneweerd

   hummm, het zou ook een natuurlijk selectie moeten zijn om langer dan 1 seconde na te denken voordat je een comment schrijft.

   (in antwoord op KritischeMassa)
   • KritischeMassa

    Pas als het comment het mij onmogelijk zou maken mijzelf voort te planten zou dat opgaan. Echter, die kans is reeds ruimschoots verkeken.
    En ik blijf bij mijn comment, als je te achterlijk bent om te snappen dat je niet in een scherpe bocht op volle snelheid je sociale netwerk moet onderhouden is er weinig verloren gegaan in de genenpool.
    Er worden niet voor niets procentueel meer jongetjes geboren…

    (in antwoord op Gerrit-Jan Doorneweerd)
    • Erwin

     Voor hetzelfde geld was deze jongen student aan de universiteit of een breed gebouwde jongen waar vrouwen op vallen omdat hij hen bescherming kan bieden. Natuurlijke selectie heeft meer criteria dan alleen het besef dat je niet moet SMS’en achter het stuur. Ik ben van mening dat je niet kan beoordelen of deze jongeman zinvol zou zijn om zich voort te planten alleen op het feit dat hij een stomme inschattingsfout heeft gemaakt.

     (in antwoord op KritischeMassa)
     • Genuine_Defector

      Dit is niet zomaar een stomme inschattingsfout. Mensen moeten eens leren begrijpen dat deelname aan het verkeer geen sinecure is. Zeker niet als autorijder. Je bent een gevaarzetter en de auto waar je in rijdt heeft een hoge potentie als schadeveroorzaker.

      Bellen, sms-en, rijden ‘met één of twee biertjes op’, klungelen aan de radio of cd-speler, kinderen, honden, en wat al niet meer. Het kan allemaal afleiden en je bent daar als autorijder in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor. Als je dat niet wil of kunt, moet je eigenlijk niet in een auto gaan zitten.

      Natuurlijke selectie heeft inderdaad met van alles te maken, maar intelligentie is toch wel één van de factoren die meespelen. Sms’en in een auto terwijl je autorijdt is niet slim. Die bocht heeft daar verder niets mee te maken. Ook als je 5 km. per uur in een woonwijk rijdt en niet oplet doordat je zit te chatten kan dat een ramp van ongekende proporties veroorzaken. Een spelend kind hoeft maar van achter een obstakel tevoorschijn te schieten en de gevolgen zijn rampzalig.

      (in antwoord op Erwin)
     • Erwin

      Ben het helemaal met je eens hoor, maar om daarom te spreken van natuurlijk selectie of te insinueren dat de dood daarom verdiend is vind ik een beetje overdreven. Als deze inschattingsfouten een criterium daarvoor is dan sterft de mens snel uit.

      Hoeveel mensen maken zich niet schuldig aan even telefoneren, met alcohol aan het verkeer deelnemen, even een CD wisselen, even de GPS instellingen wijzigen, even achterom naar de kinderen kijken die zitten te klieren, even een mooie dame die op de fiets komt naturen, even een kauwgom pakken, even je broodje uit de verpakking halen, even een shagje draaien en zo zou ik nog wel een aantal zaken kunnen noemen die ontzettend stom en gevaarlijk zijn maar waar een aanzienlijk deel van de mensheid zich ooit schuldig aan heeft gemaakt. Zeker jonge mensen.

      Iedereen maakt fouten.

      (in antwoord op Genuine_Defector)
     • Prikker

      Waarom vinden sommige mensen het ‘ja maar, zij doen het ook’ excuus toch een valide argument ?!?! Dat is ‘t niet… althans… tenzij je nog op de kleuterschool zit.

      (in antwoord op Erwin)
     • Erwin

      Dat excuus gebruik ik toch ook niet? Ik keur het helemaal niet goed maar om de dood van een 22 jarige jongen onder “natuurlijke selectie”, “eigen schuld” en “net goed” te plaatsten is ook vrij triest.

      (in antwoord op Prikker)
     • Genuine_Defector

      Ik zeg ook verder niet dat zijn dood verdiend is. Kom nou. Dat zeg ik alleen over werkelijk slechte en gewelddadige criminelen en idioten zoals de doodschoppers van de grensrechter.

      Ik zeg alleen dat het niet slim is om te gaan sms’en terwijl je autorijdt. Je gaat ook niet bellen of sms’en tijdens een intensief potje tennis, of voetbal. Autorijden is net zo. Het is een actieve bezigheid. Als je dat niet begrijpt, ben je dom bezig. En dat is geen al te beste eigenschap voor natuurlijke selectie.

      Maar dat is iets anders dan zeggen dat zijn dood verdiend is. Dat zeg ik niet. Overigens zit ik er ook niet mee. Wat kan mij die man nou schelen? Had ie inderdaad maar niet moeten sms’en. Gevalletje eigen schuld, dikke bult. Maar dan zeg ik nog steeds niet dat het verdiend is. Gelukkig heeft ie geen onschuldigen meegenomen in zijn onbezonnen daad. Dan wordt het ineens een heel ander verhaal.

      En trouwens, ik zag het hierboven iemand anders ook al zeggen, dat argument “we hebben allemaal wel eens…” en vergelijkbare argumenten zijn teksten waar ik helemaal niets aan heb. Ik doe zulke dingen niet. Ik leg mijn telefoon weg als ik autorijd en als er iemand belt of text dan kijk ik daar later wel naar. De wereld stort niet in als ik daarmee wacht. Hooguit zit ik aan de radio, maar dan alleen op momenten dat het kan (verkeerslicht bijvoorbeeld).

      Het is net als het argument van mensen die de nieuwe regels omtrent 130 km/u niet snappen en verwarrend vinden. Maar als je dat niet begrijpt, heb je eigenlijk helemaal niets op de weg te zoeken. Dan ben je niet zomaar een gevaarzetter, maar een extreem gevaarlijke gevaarzetter.

      (in antwoord op Erwin)
     • Erwin

      Het was ook niet alleen op de voorgaande reactie gericht, daar haal ik dat inderdaad niet uit. Ik leg mijn telefoon ook weg maar dat natuurlijke selectie verhaal vind ik een beetje onzin en doen mijn nekharen wat overeind staan. Met natuurlijk selectie is het “anderen doen het ook” argument wel valide, anders faalt de natuurlijke selectie behoorlijk.

      (in antwoord op Genuine_Defector)
     • John

      Sommige mensen zijn heel makkelijk met de doodstraf

      (in antwoord op Erwin)
  • Piet snot

   Ja, zou vooral lachen zijn als het jouw kind was. Leve de natuurlijke selectie toch?

   (in antwoord op KritischeMassa)
 2. Erwin

  Zonde dat deze jongen het leven heeft moeten laten (om iets wat veel mensen doen, natuurlijke selectie mijn neus). Goed van de ouders dat ze dit aan de media hebben laten zien, hopen dat mensen aan de hand van dit soort berichten de volgende keer even wachten met SMS’en totdat ze thuis zijn.

  • John

   Of (veel) te hard rijden voor een halve minuut tijdwinst die ze vervolgens al lang weer vergeten zijn omdat ze gewoon toch tien minuten te laat zijn.

   (in antwoord op Erwin)
  • nadine_v

   Ben benieuwd of de ouders het ook ‘als waarschuwing’ openbaar hadden gemaakt als hij een kind had doodgereden.

   (in antwoord op Erwin)
 3. RhodBerth

  Tsja, waarschijnlijk hebben 10000 anderen ook een tekst bericht verstuurd tijdens het rijden, en zij overleefden het wel.

  En dat is het probleem, bij het handelen denken wij bij onszelf: “Het zal mij niet overkomen, en ik let wel goed op.” en daarop baseren we ons gedrag.

  Niet op die andere gast die er bij dood ging. Want wij letten beter op, denken we.
  Daarom zal dit ook niks uithalen. Je baseert je handelen niet op de feiten maar op je eigen interne overweging of jij in staat bent de handeling uit te voeren. Pas nadat je tijdens het teksten zelf een ongeluk hebt overleefd zal je er lering uit trekken.

  Daarom moet je kinderen ook altijd een keertje zelf hun hoofd laten stoten 😉
  ‘Pas op’ werkt niet.

 4. John

  Ja waarom doen mensen dat toch? Gebrek aan realiteitsbesef.
  Elke (beroeps)militair vertrekt op missie in de overtuiging dat hij
  heelhuids terugkomt. Als er niet iets bestond als “geloof in de
  onkwetsbaarheid van het ik” bestond, zou geen mens ooit nog enige riskante
  handeling verrichten. Zoals oorlog voeren of skiën buiten de piste als
  er een oranje signaal uithangt, om maar een paar dingen te noemen.

 5. Ard

  Ik ben bijna een keer frontaal aangereden door iemand die keihard door rood licht reed terwijl hij zat te bellen zonder handsfree. Bij een bericht als hierboven denk ik dan ook vooral: goed dat hij geen anderen heeft geraakt. Levensgevaarlijke stommiteit. Een mens zou beter moeten weten.

  • John

   Ik heb een keer op de Veluwe met mijn racefiets drie volle minuten staan wachten voor een rood licht, de laatste twee minuten kwam er geen kruisend verkeer meer voorbij. Ik kreeg groen, sprong weg maar kneep – gelukkig alert – meteen weer in de remmen: Een automobilist dacht nog wel even met vol gas door rood te kunnen doorscheuren.
   Miste mijn voorwiel op een paar centimeter. Nam blijkbaar dit risico: “oh die fietsers daar kan ik nog wel even voorlangs”. Zoveel bijna dodelijke onnodige ongelukken, dan is het goed als die keren dat het echt helemaal fout gaat goed worden ingewreven.

   (in antwoord op Ard)
 6. Jack

  Was wel een lollig eind als ik het zo lees.

  Is dat smsen nu echt zo belangrijk dat je je leven er voor wilt geven?

  Sorry, ik vind dat gestoord maar het irriteerd me ook die hele berichten obsessie gestoordheid. Loop je in een drukke metro, staat er ineens zo een f*ckbook truus pal voor je neus stil om een owwww zo belangrijk berichtje te tikken, en als je dan niet snel genoeg in de remmen gaat en je er per ongeluk tegen aanloopt dan krijg je nog een snauw en een sneer ook. Wat mij betreft mag er wel een EMPtje plaats vinden zodat al die stupide dozen op zwart gaan en de mens weer echt met elkaar moet gaan praten en communiceren.

Reacties niet toegestaan