Dit is het 8-jarige jongetje dat de aanslag niet overleefde

Op de foto staat Martin Richard op de dag van zijn communie. Hij stond met zijn zusje en moeder te wachten op hun vader. Ze wilden hem toejuichen als hij aankwam. Maar hij kwam te laat. De bom doodde Martin en verwondde zijn zusje en moeder.  

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Loobs

  De mens blijft een afschuwelijke diersoort. Er zijn teveel mensen op deze aardkloot die niets anders kunnen bedenken dan dood en verderf. Bij wie niets uit de handen komt, en alleen plannen smeden om datgene wat anderen hebben gebouwd – in dit geval een liefdevol gezin – kapot te maken.

  • DroneGXL

   Ook jij bent dus zo’n LUTSER die niet snapt dat je alleen je EIGEN EER hoog kunt houden. Kap met mensen over een lijn scheren.
   Oh ja FYI, Waarschijnlijk zijn de daders van deze aanslag ook familieleden kwijtgeraakt in de oorlog. Dus zet je oogkleppen af.

   (in antwoord op Loobs)
   • Loobs

    pardon? Pilletjes niet ingenomen vandaag?

    (in antwoord op DroneGXL)
   • Jannie Ooms

    Mensen die schelden zien we gelukkig niet veel bij WIK. Of mensen die hoofdletters gebruiken om hun mening kracht bij te zetten. Dat soort mensen voelt zich doorgaans meer thuis bij GeenStijl.

    Maar ook los daarvan: wat een waanzinnige en gevoelloze reactie. Drie doden en ruim 130 gewonden. Zinloos geweld. Mannen, vrouwen, kinderen met afgerukte ledematen.

    En dan moeten we van u vooral een traan plengen voor de familie van de schoften die deze aanslag hebben gepleegd. Griezelig.

    (in antwoord op DroneGXL)
    • Loobs

     Drone-dinges brengt zijn dagen (ook zonnige, zoals deze) door met computergames in een of ander smoezelig hol. Kijkt dus niet zo op van afgerukte ledematen. Het zou goed kunnen dat de dader van deze aanslag ook een geflipte gamer is, trouwens. Zie Timothy mcVeigh: school drop-out, gek van bloedige filmpjes en spelletjes… griezelig, inderdaad.

     (in antwoord op Jannie Ooms)
     • DroneGXL

      Ok dan, ik herformuleer wel: Scheer mensen niet over een kam, je kunt alleen je eigen eer hooghouden. Elk uniek individu maakt zijn eigen keuzes.
      De daders van deze aanslag zullen hoogstwaarschijnlijk ook familieleden zijn kwijtgeraakt door de oorlogen waar de VS bij betrokken is. Dergelijke aanslagen zijn bijna altijd een wraakactie.
      Oh ja, Timothy McVeigh was geen geflipte gamer, hij was een geflipte veteraan. Maar omdat hij graag een spelletje speelde kreeg dat natuurlijk de schuld, omdat het makkelijker is dan posttraumatische stress stoornis bij veteranen aan het licht te brengen.

      En als je denkt dat gamers gewelddadig worden door het spelen van games heb je het goed mis. Iedereen die doorflipt heeft een historie met psychische problemen die dus niet door games komen maar de gebeurtenissen in hun leven. Dus praat niet over dingen waar je geen verstand van hebt.

      Dan nog wat, dagelijks worden mensen massaal mishandeld en afgeslacht, nu toevallig dat het in Amerika gebeurt, onder het oog van de camera’s moet ik depressief zijn? Het is oorlog, er vallen altijd onschuldige slachtoffers. http://droneswatch.org/2013/01/20/list-of-children-killed-by-drone-strikes-in-pakistan-and-yemen/
      Snappie?

      (in antwoord op Loobs)
     • zo maar iemand

      Er kloppen een aantal zaken niet in jouw betoog. Je weet niet wie de daders zijn, en gaat ervan uit dat het daders zijn uit landen waar de VS intervenieert. Of in oorlog mee is. Welke landen bedoel je dan? Afghanistan? Pakistan? Irak? Iran? Noord-Korea? Syrie? Met welk land is de VS dan precies in oorlog?

      Je hebt het over ‘eer’. Kunnen we hier dan spreken over ‘eerwraak’? Is dat niet precies hetzelfde als vrouwen op straat bij een Blijf-van-mijn-lijf-huis de strot afsnijden omdat ze ‘de eer van de familie bedoezelt’?

      Tot slot een indringende vraag; als jouw kind vermoord wordt (ik heb je link aangeklikt en de namen gezien), denk je dat je dan het recht hebt andermans kinderen te vermoorden? En waar is dat recht dan op gebaseerd? Op persoonlijk wraakgevoel? Op een bepaalde passage uit een religieus boek? En wanneer houdt het moorden over en weer dan op?

      (in antwoord op DroneGXL)
     • DroneGXL

      Aangezien de dader de VS hebben aangevallen valt er met zekerheid te zeggen dat de daders van een land of groepering komen waar de VS mee in oorlog is. En bomaanslagen zijn een bekende tactiek van een aantal bekende groeperingen.

      Je hebt iets niet goed begrepen, elk uniek individu maakt zijn eigen keuzes, dat betekent dus dat je de hele mensheid niet kunt beoordelen op de acties van een enkele. Vandaar je eigen “eer”.

      Even voor de duidelijkheid, ik keur de aanslag echt niet goed. De VS heeft veel burgerslachtoffers gemaakt in het midden oosten, wat dus een motief zou kunnen zijn voor de daders. Dat heeft dus niks met recht te maken. Zolang er mensen zijn die zo nodig veel macht en geld moeten hebben zal het moorden niet ophouden.

      (in antwoord op zo maar iemand)
     • Erwin

      Dat Amerika schuldig is aan oorlogsmisdaden sinds de oprichting van de VS lijkt me duidelijk (Dresden, Vietnam, Irak, Afghanistan etc.). Zijn ook voldoende bewijzen van maar dat moet los staan van jouw betoog.

      Wanneer je je familie hebt verloren door misdaden van het Amerikaanse leger dan geeft je dat niet het recht om anderen hetzelfde aan te doen. Zeker als je een eergevoel hebt zou je dat achterwege laten, je weet dan wat voor ellende het oplevert.

      Verder is het afwachten wie de daders zijn, jij geeft aan dat er met zekerheid vast valt te stellen dat het gaat om buitenlandse vijanden van de VS terwijl er binnen de VS ook een aantal groeperingen zijn die aanslagen als deze niet schuwen. Dat de aanslagen de tactiek volgen van buitenlandse groeperingen zegt ook niets aangezien er op internet haarfijn uitgelegd wordt hoe je het beste aan aanslag kan plegen.

      (in antwoord op DroneGXL)
   • Ferry Fer

    Dus jij had het ook niet erg gevonden als jij één van de slachtoffers was geweest?
    Ik ben even kotsen met jouw nick in gedachten.

    (in antwoord op DroneGXL)
 2. Karel Kritisch

  Heel erg dit, wanneer wordt de mens nu eens wijzer. Zo’n arm kind, elke keer als ik zoiets lees moet ik toch weer slikken. Heel verdrietig dit. Ik kan er niet over uit..waarom iemand dit zou willen doen. Kinderen horen niet te sterven en zeker niet door geweld..

 3. gary_mar

  Wat is dat toch met Welingelichte kringen en foto’s? Waarom is dit plaatje breed getrokken? Amateuristisch! Ter vergelijking: http://msnbcmedia.msn.com/j/MSNBC/Components/Photo/_new/130416-martin-richard-twitter-photo-jsw-1115a.photoblog600.jpg

Reacties niet toegestaan