Johannes Paulus wordt versneld heilig

Er ontbrak nog een wonder op zijn erelijst. Om heilig te worden heb je er twee nodig en Johannes Paulus de tweede stond nog op 1. Maar volgens La Stampa is een tweede genezing door de gestorven paus formeel uitgeroepen tot 'onverklaarbaar' en daarmee is aan alle voorwaarden voldaan. Het eerste wonder ging om een Franse non. Ze had Parkinson en bad tot Johannes Paulus om genezing.  Zij genas en aangezien de ziekte van Parkinson ongeneeslijk is, was dat een wonder. Het leidde er toe dat de paus op 1 mei 2011 Zalig werd verklaard; dat is een voorstadium van heilig. Nu de tweede genezing een feit is, staat niets een heiligverklaring in de weg. Insiders in het Vaticaan verwachten dat dit al in oktober kan gebeuren. De nieuwe paus heeft ook stappen gezet om bisschop Oscar Romero heilig te  verklaren. Romero was tot hij werd vermoord in 1980 bisschop in El Salvador dat in die jaren bukte onder een rechtse terreur. Romero verhief steeds zijn stem tegen de regering en de doodseskaders.  Zijn keuze in 1977 om het bisschoppelijk paleis te verlaten en te gaan wonen in een ziekenhuis voor de armen maakte grote indruk. De sociaal bewogen aartsbisschop werd op 24 maart 1980, terwijl hij de mis opdroeg, door doodseskaders vermoord. 

Bron(nen):   NCR      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bert Hilhorst

  Schande!, van Rompuy, Barroso en Juncker zijn al veel eerder heilig verklaard.

 2. Loobs

  En de tweede genezing betreft…? De kerk is duidelijk bezig met een charme-offensief.

 3. Har Davids

  Mooi zoals dat werkt. Zij bad tot JP om genezing en toen die volgde, werd er automatisch van uitgegaan dat die door hem gegeven was, alsof men weet hoe in het eventuele nabestaan dergelijke verzoeken afgehandeld worden. Liggen zij op een stapel tot de overledene tijd heeft om ze in overweging te nemen, of is het mogelijk dat iemand anders het wonder verstrekt? Als het Vaticaan al bureaucratisch is, zal het op het hoofdkantoor toch niet veel anders zijn?

 4. AT

  Even snel een ‘wondertje’ door de commissie rammen, zo klaar. Wat een circus!

 5. John

  Had JP ook water “ingestraald”? Daarmee schijnen ook wonderen te gebeuren.
  Dat die hele jurkenbrigade in het Vaticaan daar in ernst mee bezig is.
  Tegelijkertijd ook nog wat financiële schandalen wegwerken in dezelfde vergaderzaal. .
  En dan die rangorde in de roomse religie, werkelijk stuitend:
  priester – bisschop – aartsbisschop – kardinaal – paus – zalig – heilig – jezus/maria – god…
  ik kende in zuid-amerika een priester die geen priester meer was, geëxcommuniceerd, hij had kerkelijke eigendommen verkwanseld om aan geld te komen om de armen te kunnen helpen.
  Van mij mogen ze hem heilig verklaren, maar hij geeft er zelf niet om.

Reacties niet toegestaan