Wonderlijk: Deze ‘supersterke’ baby kan al na acht weken staan

Al na acht weken kon baby Lulu voor het eerst rechtop staan. Na vijftien weken stond ze helemaal zelf. Normaal gesproken duurt dat zes maanden en dan is er nog ondersteuning nodig.

Lula kwam op 31 januari ter wereld in het Britse Bristol. Het dochtertje van Tezra Finn-Johnston (31) en zijn vriendin Emily Derrick (23) woog slechts 5 pond, maar ontwikkelde zich razendsnel. “Na enkele dagen viel het ons op dat ze haar hoofdje al redelijk recht kon houden”, vertelt Tezra.

“Toen ze een maand oud was, kreeg ze een van haar driftbuien. Ik probeerde haar op mijn knie te laten zitten om haar te kalmeren, maar ze weigerde haar beentjes te buigen. Ze stond dus gewoon recht,” vervolgt de jonge moeder.

“In de komende weken deed ze dat nog af en toe”, gaat Tezra verder. “Maar zou haar dat ook lukken als ze niét chagrijnig was? Ik hield haar voorzichtig vast en warempel... Ze slaagde met glans. In artikelen lees ik dat het normaal negen maanden tot een jaar duurt voordat baby’s hun eigen gewicht kunnen dragen.”

Experts laten weten dat het niet goed is voor een baby om te vroeg rechtop te staan. “Het is slecht voor de stand van de voetjes. Ook de heupen en het bekken zijn nog volop in ontwikkeling en zijn niet geschikt voor deze houding”, klinkt het.

Toch heeft Lulu er veel plezier in. “Ik help haar als ze iets wil proberen," zegt Tezra. En dan gooit ze er nog een glimlach achteraan, alsof ze echt wil uitpakken.”