Politie pakt klasgenoten Boston-verdachte

De politie in Boston heeft drie nieuwe verdachten aangehouden in verband met de bomaanslagen tijdens de marathon vorige maand. Onder hen zouden volgens bronnen rond de veiligheidsdiensten twee klasgenoten zijn van Dzjochar Tsarnajev (19), de jongste van de twee broers die van de aanslag worden verdacht.

De politie liet dat woensdag weten. Er werd verder geen informatie gegeven over de verdachten of over hun rol in de aanslagen op maandag 15 april, waardoor drie mensen om het leven kwamen. Een bron rond het onderzoek meldt dat de politie onderzoekt of de klasgenoten op verzoek van Dzjochar een rugzak hebben weggegooid. In elk geval een van de arrestanten is een Amerikaanse staatsburger.

De autoriteiten probeerden meteen na het bekend worden van de nieuwe arrestaties onrust onder de bevolking te temperen. Er is geen gevaar voor de samenleving, zo heette het.

De politie had tot nu toe twee verdachten, de broers Tamerlan (26) en Dzjochar Tsarnajev. De oudste broer kwam om het leven na een vuurgevecht met de politie. De jongste werd gearresteerd na een enorme klopjacht, waarbij hij zwaargewond raakte.

Volgens de Boston Globe zijn de drie nieuwe verdachten alledrie scholieren die de jongste van de broers hebben geholpen na de aanslagen. Dzjochar werd aangehouden in Watertown, een voorstad van Boston, na een klopjacht waar duizenden veiligheidsmensen aan meededen.