8 dingen die succesvolle mensen doen

Samenleving
zaterdag, 04 mei 2013 om 12:35
welingelichtekringen header 1
Er zijn genoeg mensen die zeggen dat ze succesvol willen zijn, maar niet iedereen is bereid om er hard voor te werken. Er komen genoeg kansen voorbij, maar deze worden gemist omdat mensen te druk bezig zijn met andere dingen of omdat ze opgeven voor de eindstreep. Succesvolle mensen laten niets aan het toeval over, ze zijn gedisciplineerd en gefocust. Ze zijn continu op zoek naar nieuwe methodes om meer te bereiken. Hieronder een lijstje met 8 dingen die succesvolle mensen doen:
  1. Materialisme irrelevant maken
    Heel leuk die dikke auto’s en grote villa’s, maar materialistische zaken horen slechts bijzaak te zijn. De focus hoort niet te liggen op het kunnen betalen van een dure auto of huis, maar puur op het behalen van succes.
  2. Vergroten van je kennis
    Mensen die overal voor open staan en actief bezig zijn met leren, zijn sneller succesvol, absorbeer zoveel mogelijk informatie.
  3. Beheren van je relaties
    Relaties kosten tijd. Bepaal welke relaties belangrijk zijn en wat je terugkrijgt van deze relatie. Het is belangrijk de balans te vinden tussen de tijd die je spendeert aan een relatie en de dingen die je ervoor terug krijgt.
  4. Wees bewust van je eigen emoties
    Niet alle succesvolle mensen zijn aardig en kalm, een heleboel zijn zelfs heel explosief. Maar de meeste kennen hun emoties en weten hoe ze deze kunnen gebruiken in hun voordeel.
  5. Streven naar een lichamelijk ideaal
    Iedereen heeft wel een ideaalbeeld van zijn eigen lichaam. Je hoeft zeker geen topmodel of atleet te zijn, maar het is belangrijk dat je tevreden bent met je eigen lichaam. Anders zorgt dit voor veel afleiding. Bepaal naar wel lichaam je streeft en werk eraan om dat te behalen en behouden.
  6. Spirituele duidelijkheid verkrijgen
    Religie kan een belangrijke rol spelen bij het bepalen van je spirituele standpunt, maar er zijn ook genoeg succesvolle mensen die helemaal niets hebben met religie. Het is belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben welke rol spiritualiteit speelt in je leven.
  7. Volgen van een ethische code
    Succesvolle mensen houden zich aan de regels. Niet zo zeer de regels van anderen, maar consistentie is belangrijk om de controle te behouden. Bepaal je eigen ethische regels en breng deze over, zodat het voor iedereen om je heen duidelijk is waar ze aan toe zijn.
  8. Efficiënt omgaan met tijd
    Prioriteiten stellen is een belangrijk onderdeel van succes. Je tijd verspillen aan afleidingen zal je nooit een plek opleveren aan de top. Je zult je tijd moeten spenderen aan activiteiten die leuk, verhelderend en productief zijn.
Bron(nen): Inc.