Duitse pedofiel (43) is nieuwe verdachte in zaak Maddie McCann

In de zaak rond de verdwijning van het Britse meisje Madeleine (Maddie) McCann is een nieuwe verdachte geïdentificeerd. De Duitser (43) zit in de cel zit voor andere feiten. De Duitse politie denkt dat hij de hand heeft gehad in de ontvoering van Maddie en dat hij haar heeft gedood. Voor een definitieve doorbraak hebben de speurder echter nog een ultieme tip nodig. De Britse peuter verdween 13 jaar geleden tijdens een vakantie in het Portugese Praia da Luz in de Algarve. De dader werd nooit gevonden.

De man heeft al meerdere veroordelingen voor seksuele misdrijven. Hij is blank, was in 2007 dertig jaar oud maar zou er eerder als een vijfentwintigjarige hebben uitgezien. Hij had blond kort haar, is ongeveer 1,8 meter lang en heeft een slank postuur. 

De 43-jarige verdachte heeft tussen 1995 en 2007 regelmatig in de Algarve geleefd. Onder andere enkele jaren op een aftandse boerderij, enkele kilometers van Praia da Luz waar Maddie verdween. 

,,Misschien weet u iets of bent u op de hoogte van sommige dingen die hij heeft gedaan. Of misschien heeft hij u in vertrouwen verteld over de verdwijning van Madeleine’’, zei een rechercheur. ,,Er zijn meer dan dertien jaren verstreken en uw loyaliteit kan zijn veranderd. Deze persoon zit in de gevangenis, dus het is tijd om naar voren te komen.’’ De Britse politie benadrukte niet te weten of het meisje nog in leven is of niet.