Nieuwe brandhaarden: aantal coronabesmettingen vermenigvuldigt sneller dan ooit

In Europa lijkt de vlag uit te gaan, maar het leed is nog niet geleden. Wereldwijd vermenigvuldigt het aantal coronabesmettingen sneller dan ooit tevoren, schrijft The New York Times.

Op 29 mei waren er 125.511 nieuwe besmettingen op één dag. Dat is een record. Waar het aantal coronabesmettingen in Europa daalt, ontstaan er nieuwe hotspots in Afrika, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. In de afgelopen twee weken hebben twee maal zoveel landen melding gemaakt van een stijgend aantal besmettingen. In totaal zijn er ruim 6,5 miljoen mensen besmet (geweest) met Covid-19.

In Brazilië werd vandaag een recordaantal coronadoden gemeld. Inmiddels zijn er in het Zuid-Amerikaanse land meer dan 30.000 mensen overleden aan Covid-19, bijna 600.000 mensen zijn besmet (en er wordt maar heel weinig getest).

Ook in landen als Egypte, Iran en Bangladesh zijn veel mensen besmet geraakt. Dat laatste land kampte ook nog met een cycloon waardoor mensen geëvacueerd moesten worden naar vluchtelingenkampen, waar besmetting op de loer ligt.

Dat het aantal besmettingen rap oploopt, heeft ook te maken met de wereldwijd sterk toegenomen testcapaciteit vergeleken met het begin van de crisis.

Bron(nen):   The New York Times