Het wordt erg nat rond de grote rivieren

Het water is er nog niet, althans er komt nog veel meer, maar over twee dagen zal het journaal openen met hoog water. Want als je ziet hoe groot de overlast stroomopwaarts is, dan weet je dat het in Nederland niet overal goed zal gaan. Zo zouden de kades in Deventer heel goed kunnen overstromen. En ook op andere plaatsen blijft de overlast mogelijk niet beperkt tot ondergelopen uiterwaarden. De stand in Europa:
 • In Oostenrijk en in Tsjechië zijn in totaal twee doden gevallen; in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië worden in totaal zeven mensen vermist.
 • De Beierse stad Passau is volledig ondergelopen. Militairen moeten samen met vrijwilligers en andere betrokkenen het water met behulp van onder meer zandzakken proberen in te dammen.
 • Militairen zijn ook in de deelstaat Thüringen, gelegen tussen Berlijn en Beieren, ingezet.
 • Als gevolg van de overstromingen moest een aantal wegen worden afgesloten. Enkele (snel)wegen zijn geblokkeerd door aardverschuivingen. Het treinverkeer is in de regio tot stilstand gekomen. Het station van Rosenheim, het grootste station tussen München en Salzburg, is helemaal niet bereikbaar.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. A.Stuijt -Secretaris

  “Die het water deert, die het water keert.” De ellende is toch echt door mensen zelf gemaakt. Vrijwel voor 100 %. Meerderheid mensheid woont bovendien in lage kustgebieden.

  • JOHNN

   We hebben de rivierdijken steeds maar verhoogd, naarmate het water hoger kwam. Aan die oplossing komt ooit een einde. In een natuurlijke situatie hadden de grote rivieren allang een nieuwe bedding gezocht en gevonden, de afvoer benedenstrooms had zich breder vertakt. Maar we hebben de rivieren gekluisterd in onveranderlijke kaden. Ooit worden we daarvoor afgestraft.

   (in antwoord op A.Stuijt -Secretaris)
 2. Pietje_Precies

  iedereen kijkt naar de zee als de grote bedreiger, maar het water komt al jaren van de andere kant.

Reacties niet toegestaan