Het wordt erg nat rond de grote rivieren

Samenleving
maandag, 03 juni 2013 om 13:04
welingelichtekringen header 1
Het water is er nog niet, althans er komt nog veel meer, maar over twee dagen zal het journaal openen met hoog water. Want als je ziet hoe groot de overlast stroomopwaarts is, dan weet je dat het in Nederland niet overal goed zal gaan. Zo zouden de kades in Deventer heel goed kunnen overstromen. En ook op andere plaatsen blijft de overlast mogelijk niet beperkt tot ondergelopen uiterwaarden. De stand in Europa:
  • In Oostenrijk en in Tsjechië zijn in totaal twee doden gevallen; in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië worden in totaal zeven mensen vermist.
  • De Beierse stad Passau is volledig ondergelopen. Militairen moeten samen met vrijwilligers en andere betrokkenen het water met behulp van onder meer zandzakken proberen in te dammen.
  • Militairen zijn ook in de deelstaat Thüringen, gelegen tussen Berlijn en Beieren, ingezet.
  • Als gevolg van de overstromingen moest een aantal wegen worden afgesloten. Enkele (snel)wegen zijn geblokkeerd door aardverschuivingen. Het treinverkeer is in de regio tot stilstand gekomen. Het station van Rosenheim, het grootste station tussen München en Salzburg, is helemaal niet bereikbaar.