Paniek tijdens Spaanse videovergadering: Raadslid gaat douchen met camera aan

Een gemeenteraadslid in het noorden van Spanje heeft aangeboden om op te stappen, nadat de hele stad kon meegenieten toen hij een douche nam tijdens een online raadsvergadering.

Eerder deze week vergaderden raadsleden van Torrelavega online vanwege het coronavirus. Voor de media en voor de 52.000 inwoners van het stadje was er een live stream van de bijeenkomst.

Tijdnood
Toen de vergadering tot ver in de middag doorging, begon Bernardo Bustillo in tijdnood te komen. Hij moest nog douchen, voordat hij zijn dochter naar een afspraak bracht en naar zijn tweede baan als zwemleraar zou gaan.

Maar de man wist wat hem te doen stond: hij zou zijn laptop meenemen naar de badkamer, zodat hij tijdens het douchen kon blijven luisteren naar de sprekers. Hij minimaliseerde zijn chatscherm en dacht kennelijk dat daarmee de camera uitging. Die bleef aan.

Rivier schoonmaken
Terwijl zijn collega's de plannen bespraken om een lokale rivier schoon te maken verscheen Bustillo al douchend onder in beeld. Collega's probeerden hem te bellen om hem te waarschuwen, maar door het stromende water hoorde hij niets. Gelukkig was er door de beslagen douchedeur weinig te zien.

Paniek
Dat veranderde toen hij uit de douche stapte. Er ging een schokgolf door de videochat. "Zeg iets tegen Berni. Zeg iets, snel," hoor je een collega zeggen. Een ander vraagt zich af: "Kunnen we de verbinding niet verbreken?" De burgemeester nam snel de controle over door een einde te maken aan de vergadering.

Naakt
Bustillo heeft zijn ontslag aangeboden, maar reageert laconiek. "Als zwemleraar ben ik al mijn halve leven half naakt. Ik heb mij nooit geschaamd voor blootheid. Het is wel jammer dat het einde van mijn politieke carrière te maken heeft met mijn naaktheid."

Bron(nen):   The Guardian