Kalf & put: Veiligheid schoolkluizen wordt onderzocht’

Als de Onderwijsinspectie een analyse gaat maken van het traject dat de eindexamens afleggen, dan moet ze ook kijken naar de veiligheid van schoolkluizen en bewaarkamers. Daarvoor pleit de VO-Raad, de belangenvereniging voor het voortgezet onderwijs. ,,Dit moet je in kaart brengen om herhaling te voorkomen. En waar nodig zul je de beveiliging moeten aanpassen", zegt een woordvoerder van de VO-Raad zaterdag op NU.nl. Aanleiding is de diefstal van examens op de Ibn Ghaldounschool in Rotterdam. De verdachten verschaften zich de toegang tot de afgesloten kamer die als kluis diende via een dakraam van een andere ruimte, zo hebben bronnen rond het onderzoek gezegd. De Onderwijsinspectie begint meteen na de afwikkeling van de grootscheepse examenfraude aan een analyse van het gehele examentraject. ''Zodra die fase achter de rug is zullen we het hele examentraject moeten evalueren’’, aldus Jan Willem Swane tegen Nu.nl. Dat betekent volgens hem de methode van bezorging van examens, de verpakking (gesealed of juist verzegeld) en de wijze van bewaring.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Pietje_Precies

    Waanzin. Je mag er vanuit gaan dat scholen dit op orde hebben. Gaan we een exces weer als uitgangspunt nemen voor beleid.
    Die school moet je sluiten. Ik denk dat niemand zich dan meer in zijn hoofd haalt laconiek met de examens om te gaan. Ze hadden ook het hele 2013 examen in NL ongeldig moeten verklaren als voorbeeld voor volgende jaargangen/generaties dat dit soort acties doodzonden zijn met verstrekkende gevolgen. Als er nou 1 of 2 gestolen waren kun je nog rommelen, maar twintig!?!? Dat is georganiseerde misdaad. Rot voor de scholieren om geen vakantie te hebben, maar ze hebben dan wel een schoon diploma.

    Met dank aan Ibn Ghaldoun hebben we weer wat nieuwe cultuur toegevoegd aan NL.

Reacties niet toegestaan