Forse straffen in zaak grensrechter

De rechtbank heeft zich niets aangetrokken van de beweringen van de advocaten dat niet te bewijzen was dat grensrechter Nieuwenhuizen was doodgeschopt, laat staan door wie. De rechters deelden hoge straffen aan. De hoogste aan de enige volwassene in het gezelfschap. El Hassan D. krijgt zes jaar cel, met aftrek voorarrest. Yassin D. krijgt 12 maanden jeugddetentie, waarvan 2 voorwaardelijk. De andere verdachten, Fady F. (16), Ibrahim C. (16), Othman K. (16), Soufyan B. (17) en Mohamed K. (18) krijgen 24 maanden jeugddetentie, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Zeven verdachten, zes minderjarigen en de vader, hebben de grensrechter geschopt en geslagen, oordeelt de rechtbank. Het verband tussen schoppen en overlijden staat voor de rechtbank ook vast. De rechtbank stelt dat Nieuwenhuizen direct is overleden als gevolg van 'fors uitwendig geweld, zoals trappen en schoppen'.  

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. KwakMeister

  Dat noem ik geen forse straffen voor een onschuldige man doodschoppen.

 2. catchit64

  Fady, Ibrahim, Othman, Soufyan en Mohamed
  Waar is de tijd dat Hendrik en Klaas de boefjes waren…

  • Buck Danny

   Want dat maakt de misdaad minder erg?

   Hendrik en Klaas zijn er overigens nog steeds hoor: de kopschoppers uit Eindhoven bijvoorbeeld.

   (in antwoord op catchit64)
  • AT

   Hoek van Holland, Haren, Eindhoven, Beverwijk?

   Willem Holleeder, Klaas Bruinsma, Peter la Serpe, Tristan van der Vlucht, Jan van Vlijmen?

   Tevreden?

   (in antwoord op catchit64)
 3. RhodBerth

  Ik blijf het een rare zaak vinden.
  Enerzijds blij dat deze schoften achter de tralies gaan. Inschoppen op een liggende man met z’n 6en is zo laag en laf en barbaars….

  Anderzijds blijft de dood van de grensrechter vreemd, hij stond op, leek onaangedaan, had geen uiterlijke wonden, en zakte pas uren later in nadat hij gewoon een paar uur actief bezig was geweest…

  Het laatste neemt het eerste niet weg. Opsluiten die gasten, en hopen dat ze een les hebben geleerd voor de rest van hun leven.
  Maar ik blijf die Canadese specialist ook geloven, dat er sprake was van een bijzondere situatie.

  Misschien is de les wel voor heel schoppend nederland: blijf met je poten (letterlijk) van een ander af, zelfs een kleine schop kan een groot gevolg hebben, niet alleen voor je slachtoffer, maar ook voor jezelf.

  • Calhoun84

   Het kan natuurlijk zo zijn dat er een bijzondere situatie was en dat een kleine trap voldoende was voor de grensrechter. Maar neemt niet weg dat deze dader wel de doodschop gegeven kan hebben.

   (in antwoord op RhodBerth)
 4. disqus_xFwSBMX80K

  kanker marokkanen…………..allemaal doodschieten

Reacties niet toegestaan