Oppassen: groot politie-offensief tegen smartphone in de auto

De politie begint een groot offensief tegen het gebruik van smartphones in de auto. Er komen intensieve controles op automobilisten die tijdens het rijden hun mobiele telefoon gebruiken, schrijft het AD. De politie hoopt daarmee het aantal verkeersdoden terug te dringen. De extra politiecontroles die in september zullen starten zijn onderdeel van een grote campagne van Veilig Verkeer Nederland (VVN) tegen het smartphonegebruik tijdens het autorijden. Daarbij gaat het om het lezen van e-mails, whatsappen en ander gebruik van internet.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Ahh.. de bodem van de schatkist komt weer in zicht en dan is de telefoon een mooie melkkoe.

  • HansH2

   Iedere automobilist die tijdens het rijden zit te bellen, sms’en etc etc mogen ze van mij een hele dikke vette boete geven. Blind zijn voor het enorme gevaar dat die dombo’s veroorzaken, getuigt niet van al teveel verstand.

   (in antwoord op catchit64)
   • catchit64

    Laten we dan direct het roken tijdens het rijden, praten met inzittenden, gestresst achter het stuur stappen, harde muziek en denken aan andere dingen dan het verkeer ook strafbaar stellen.
    Natuurlijk weet ik ook wel dat iedereen een carkit of ander handsfree ding zou moeten hebben maar er zijn veel meer dingen die de automobilist afleiden dan alleen het bellen.

    (in antwoord op HansH2)
   • RhodBerth

    Je hebt gelijk, alles met de telefoon is vele malen gevaarlijker dan te hard rijden en fout parkeren.

    Maar wat catchit64 al zegt, in de auto zijn het mensen die rijden, en er is van alles wat ons afleidt. Ergens moet er een balans zijn tussen het waarborgen van de veiligheid, en het erkennen dat mensen mensen zijn en mensen niet de hele tijd met boetes in een gareel gedwongen moeten worden.

    100% veiligheid met 100% gefrustreerde boze gestreste verkeersdeelnemers is ook weer niet wat we willen, toch?

    (in antwoord op HansH2)
 2. Mark

  Wat kost Mc driven. Probleem is dat er geen enkele relativering meer mogelijk is bij beslissingen van de politie. De gemiddelde politieagent heeft niet de inteligentie om zelf inschattingen te maken. Zo kreeg ik de bel prent in een stilstaande file voor een openstaande brug.

  • RhodBerth

   Volgens mij mag je niet bellen in een rijdende auto… dus zou je als je stilstaat geen prent moeten kunnen krijgen. Zoek het uit en vecht het aan!

   (in antwoord op Mark)
 3. RhodBerth

  Zo ver ik het juist heb is het enkel verboden om je mobiel vast te houden tijdens het rijden.
  Je mag in principe het apparaat zelfs ‘aanraken’ en er naar kijken. (bv. in de mobiel-houder).

  Dan zou de wet dus ook aangepast moeten worden.
  Maar mag je dan ook niet meer een kopje koffie drinken in de auto? Mag ik m’n zonnebril pakken en opdoen?

  Als autorijden de volgende handeling wordt waarin de politiek helemaal vast gaat leggen wat er wel mag en wat er niet mag, dan weet ik niet of het me het waard is dat de NL’se weg iets veiliger wordt.

 4. Henk van der Aar

  Ennuh , gaan ze nu ook achter al die fietsers aan die met een head-setje op al sms-end door het verkeer slalommen zonder op of om te kijken ? Oh , natuurlijk niet want vdie hebben geen kentekenplaat waar alles aan ” opgehangen ” kan worden .

Reacties niet toegestaan