Zoon Sylvia Plath pleegt ook zelfmoord

De zelfmoord van de Amerikaanse schrijfster en dichteres Sylvia Plath heeft 46 jaar na dato een dramatisch vervolg gekregen: haar zoon Nicholas Hughes heeft zichzelf ook van het leven beroofd. De 47-jarige Hughes heeft zichzelf opgehangen in zijn woning in Alaska, zo heeft zijn zus Frieda bekendgemaakt tegenover The Times. Hun moeder Sylvia Plath pleegde in 1963 zelfmoord door zichzelf te vergassen in de keuken, terwijl haar twee kinderen in een kamer verderop lagen te slapen. Na haar dood groeide de depressieve Plath uit tot een cultfiguur.
Ook haar zoon Nicholas kampte met een langdurige depressie. En hetzelfde geldt voor Frieda, die als columniste en schrijfster openlijk bericht over haar eigen worsteling met depressiviteit en anorexia.
Na de dood van Plath verweten feministes haar man, de Britse dichter Ted Hughes, dat hij zijn vrouw de dood had ingedreven met zijn ontrouw. Het paar lag in scheiding op het moment dat Plath zichzelf van het leven beroofde. Hughes heeft zijn kinderen pas op latere leeftijd verteld hoe hun moeder aan haar einde was gekomen, en heeft lange tijd geprobeerd zijn twee kinderen af te schermen voor de grote aandacht die haar moeder na haar dood opriep. Na de dood van Plath bleef het noodlot Ted Hughes achtervolgen. In 1969 benam zijn vriendin zichzelf het leven (op dezelfde wijze nog wel als Plath had gedaan), nadat ze haar vier-jarige dochter had gedood. Ted Hughes is in 1998 overleden aan de gevolgen van longkanker.

 

Bron(nen):   The Times  Wikipedia