De dode wolf was een echte wolf

De dode wolf die in Luttelgeest is gevonden, is echt een wolf. Dat blijkt uit DNA-onderzoek. Uit de sectie op het dier was al bijna komen vast te staan dat het geen wolfshond was, maar een echte wolf. Maar definitief uitsluitsel moest worden gegeven door DNA-onderzoek. Blijft de vraag hoe de dode wolf in Luttelgeest langs de weg terecht kwam. De meest voor de hand liggende reden is dat de wolf in de natuur van Flevoland terecht is gekomen (vanuit Duitsland) en is aangereden. Als dat feitelijk zo is, dan is aangetoond dat de wolf is teruggekeerd in de Nederlandse natuur. Maar er zijn ook andere theorieën. Volgens deskundigen van Faunabeheer Nederland was de dode wolf al door toen hij Nederland in kwam. Hij zou zijn aangereden, bijvoorbeeld door een Pool op weg naar Nederland, en door die Pool in Nederland zijn neergelegd bij wijze van grap. Behalve de inhoud van de maag van de wolf - daar zaten de resten van een bever in en die komt niet voor in de buurt van Luttelgeest  - zijn er weinig redenen om aan te nemen dat het een grap was.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Tegendraads

    Wat dacht je van een uitgekiende manier om een discussie over de terugkeer van wolven af te trappen?
    Op deze manier kan je van te voren, zonder dat er ooit in de recente geschiedenis een wolf voet heeft gezet op ons zompige polletje gras, al bepalen dat we geen wolven in Nederland willen hebben. Of misschien juist wel. (maar dat zijn doorgaans van die treehuggers die ook nog nooit van hun leven een wild zwijn zijn tegen gekomen zonder er naar op zoek te gaan, in tegenstelling tot mensen die in landelijke gebieden wonen)

  2. knot_i

    Wolven lopen tientallen kilometers per dag, dus dat bevers bij Luttelgeest niet voorkomen is niet zo’n sterk argument. Binnen de dag-actieradius van wolven rond Luttelgeest komen bevers wel voor, zij het zeldzaam (Ketelmeer, Vreugderijkerwaard).

    Ik vind het daarom hoogstens een beetje toevallig dat het ene zeldzame beest er kennelijk in is geslaagd het andere te vangen. Maar ja, waarom niet?

Reacties niet toegestaan