China vaccineert sinds maand vitale beroepen

Samenleving
door anp
maandag, 24 augustus 2020 om 13:39
china vaccineert sinds maand vitale beroepen1598269207
China vaccineert sinds ruim een maand mensen met een vitaal beroep tegen het coronavirus, onder wie zorgverleners en douaniers. Het hoofd van de Nationale Gezondheidscommissie, Zheng Zhongwei, heeft dat gezegd in een televisie-interview, meldt de South China Morning Post.
Ze zei niet welk vaccin wordt gebruikt. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er in totaal 170 verschillende vaccins tegen het coronavirus in ontwikkeling, maar die zijn geen van alle al goedgekeurd.
China heeft gekozen om eerst de mensen in te enten die het meeste kans lopen besmet te raken, zei Zheng. "De meeste besmettingen in China komen nu uit het buitenland, dus de douane-officieren lopen een hoog risico."
Uitbreiding Het inentingsprogramma moet later worden verbreed naar mensen die werken in de transportsector en op markten waar levende dieren voor de consumptie worden verkocht, om zo tot groepsimmuniteit te komen.
Het hoofd van de gezondheidscommissie zei niet hoeveel mensen inmiddels een inenting hebben gehad, maar wel dat het programma wordt uitgebreid voordat de herfst en winter beginnen, wanneer een nieuwe besmettingsgolf zou kunnen ontstaan.