Vooral mannen krijgen vaker (bijna) ongeluk door autorijden op slippers

Je slippers blijven achter de pedalen hangen of glijden ervan af. Nee, prettig is autorijden met teenslippers niet. Het is bovendien gevaarlijk. Vooral mannen geven aan weleens (bijna) een ongeluk te hebben gehad door het zomerse schoeisel.

Meer dan de helft van de mensen onder de 45 kruipt weleens achter het stuur op teenslippers, blijkt uit onderzoek van Independer. Vooral voor mannen is dat gevaarlijk. Een op de acht bekent daardoor weleens (bijna) een ongeluk te hebben gehad. Bij vrouwen is dat maar 1 op 37.

Gek genoeg, weten we dat slippers gevaarlijk zijn. Ruim 80 procent van de ondervraagden denkt dat autorijden op teenslippers invloed heeft op de veiligheid. Ruim 40 procent zegt dan ook nooit te zullen gaan rijden met slippers aan.

Maar een aanzienlijk deel doet dat dus wel. Het is ook niet verboden. In principe ben je gewoon verzekerd, al staat er wel in de polisvoorwaarden dat je geen gevaarlijke situatie mag veroorzaken. In landen als Frankrijk en Spanje is het wel verboden op slippers te rijden. Word je betrapt, dan krijg je een forse boete.