Gaat de gevangenis verdwijnen uit Monopoly?

Het gaat niet goed met de verkopen van Monopoly en volgens  de marketeers van Hasbro, de maker van het spel, komt dat vooral omdat Monopoly te lang duurt. En inderdaad: als je Monopoly volgens de spelregels speelt kan het behoorlijk lang duren. Er zijn, volgens de Huffington Post, dan ook grote veranderingen op komst die er voor moeten zorgen dat er eerder een winnaar van het spel komt. De meest in het oog springende verandering is dat de gevangenis  verdwijnt uitu het spel. "Ouders en kinderen zeggen ons dat ze een snellere eenvoudigere spelervaring willen, zegt marketeer Jonathan Berkowitz van Hasbop tegen de Wall Street Journal. De nieuwe versie van Monopoly, die  Monopoly Empire gaat heten kun je helemaal spelen in een half uur. Nog niet helemaal duidelijk is of Monopoly Empire naast het oude Monopoly komt, of daarvan de plaats inneemt. In de Empire versie strijd je niet om het bezit van onroerend goed in steden en dorpen, maar om merken, zoals McDonald’s, Coca-Cola and X-Box. 

Bron(nen):   Huffington Post      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Mooiste bordspel ooit. Niets aan veranderen, als je het mij vraagt. Maar ik begrijp de noodzaak aan de andere kant wel. Alles moet snel tegenwoordig. Maar de kracht van Monopoly schuilt – wat mij betreft – nu juist in het trage verloop. Je kunt er een avond mee vullen. Prima en weer eens wat anders dan achter een beeldscherm (computer, tablet of TV) hangen. Denk dat de jongens bij Monopoly dat ook wel weten en de oude versie niet zullen vervangen. Eerder inderdaad een versie ernaast. Of ze moeten compleet gestoord zijn daar. Heb zelf een versie uit de jaren ’80. Doet het nog steeds prima.

  Mooie fles drank op tafel, plank met kaas ernaast, jazz op conversatieniveau en dobbelen maar.

  • AT

   Het schijnt dat de verkoop van vinyl weer is gestegen, jongeren willen weer een echte sound en stoffige vingers van de platenbakken. Het zou me niets verbazen als Monopoly ooit weer in populariteit stijgt. Zoals je schrijft: drinks, jazz ‘n rolling dice.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
 2. RhodBerth

  Ik speel Civilization het Bordspel, dat kan 8-12 uur duren. Dat is pas leuk 😉
  En als er wat aan monopoly moet worden verbeterd, dan moet je het minder afhankelijk maken van de dobbelsteen.

  Pas monopoly junior gekocht, dat is dus gewoon ganzenbord. Je hebt totaal geen invloed op het spel. Het is gewoon om de beurt gooien, tot er iemand heeft gewonnen. Gelukkig heeft m’n zoontje het niet door, maar man, wat is dat saai.

  • Genuine_Defector

   Daar zit ik soms ook wel mee. De kansfactor. Maar die maakt het aan de andere kant ook juist weer leuk. Een klein beetje onvoorspelbaarheid in het spel kan geen kwaad. Maar het is inderdaad niet leuk als je net de pineut bent en slecht werpt. Dan doe je urenlang voor spek en bonen mee.

   Civilization het computerspel ken ik wel. Het bordspel niet. Is dat op het computerspel gebaseerd?

   (in antwoord op RhodBerth)
 3. AT

  Pas weer eens, sinds lang geleden, een avondje Monopoly gespeeld met drie vrienden. Wat was het fijn gewoon rustig rond de tafel te zitten met een stevige pot bier en dikke pakken nepgeld voor je neus. Mijn pion was die auto die je alleen nog maar in musea ziet, en naar de gevangenis ging ik met plezier om niet langs andermans hotels te moeten; even lekker drie beurten brommen.

  Zucht….

Reacties niet toegestaan