6 misverstanden over introverte mensen

De typische introvert is volgens de meesten van ons geen sociaal dier, is wat ongelukkig en vermijdt mensen. Dit blijkt niet te kloppen. Lees hier de misverstanden over naar verluidt een derde van de bevolking: 1. Alle introverte mensen zijn verlegen en alle verlegen mensen zijn introvert - nee, verlegenheid is het gedrag bij angst voor sociale situaties. Een introvert heeft niet per se altijd behoefte aan sociale situaties, maar hoeft daar niet verlegen onder te zijn 2. Introverte mensen houden er niet van om met mensen om te gaan - ze houden hoogstens wat meer van alleen zijn dan extraverte mensen en geven bijvoorbeeld de voorkeur aan één op één contact. Of ze houden best van feestjes maar zijn dan aan de rand van de dansvloer het beste op hun gemak 3. Een introvert persoon zal nooit goed in het openbaar kunnen spreken - ook dat blijkt niet te kloppen. Introverte mensen spenderen juist veel tijd aan hun speech en bereiden alles erg goed voor. Er zijn zelfs opvallend veel introverten te vinden onder leiders en topmanagers die vaak een publiek hebben, zoals Bill Gates 4. Meer introverte mensen dan extraverte mensen hebben een negatieve persoonlijkheid - dat is niet waar. Ze worden misschien zo neergezet omdat extraverte mensen energie krijgen van sociale contacten terwijl introverte mensen genieten van tijd alleen. In het licht van hoe leuk en spontaan de extravert is, lijkt de introvert dus sip, niet vrolijk en wellicht ongelukkig met hun eenzaamheid 5. Introverte mensen zijn intellectueler en creatiever - ook dat blijkt niet zo te zijn. De één krijgt zijn briljante idee tijdens een etentje met vrienden, de ander na uren in z'n eentje nadenken op de bank. En vaak in jezelf gekeerd zijn of veel nadenken maakt iemand ook niet intellectueler 6. Het is makkelijk te zien of iemand een extravert is of een introvert - nee, introverte mensen kunnen namelijk heel goed net zo genieten van feestjes en afdelingsuitjes als extroverte mensen, alleen laden ze daarna langer of meer op door weer alleen te zijn in bed met een boek  

Bron(nen):   Huffington Post      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AVandersloot

  In de westerse wereld wordt introversie ondergewaardeerd en de introverte mensen lijken dus in het nadeel. In feite maakt het echter niet uit. Extravert en introvert zijn beide manieren om zich uit te drukken. In de lilaca worden zij gezien als eigenschappen van de materie van mensen, die nog verder tot ontwikkeling kunnen komen. In dit geval tot het vermogen zich adequaat te uiten. Dit is wil zeggen passend bij iemands persoon, de ander, het tijdstip en de situatie.

  • Genuine_Defector

   Weer die rare lilaca. U zit hier de boel te promoten, die zweefwetenschap van u. Gisteren al een rare link bij het topic over Hawking en nu weer deze nonsens. Bent u van Elektoor?

   Edit: en als ik uw reacties bekijk (de eerste, pak ‘m eens beet, tien stuks. Verder kwam en wilde ik niet), dan gaan ze allemaal over lilaca.

   Doe ‘s niet.

   (in antwoord op AVandersloot)
  • AT

   ‘…eigenschappen van de materie van mensen, die nog verder tot ontwikkeling kunnen komen’. U bedoeld hier ‘persoonlijkheid’.

   ‘…passend bij iemands persoon, de ander, het tijdstip en de situatie’. U bedoeld hier wederom ‘persoonlijkheid’ of ’empathisch vermogen’.

   Net als G_D hieronder was ik benieuwd naar je lilaca verhalen, naar blijkt is het heel veel wolligheid zonder inhoud. Als je termen als ‘energie’ en ‘materie’ gebruikt maakt dit het niet ineens wetenschappelijk en geloofwaardig.

   (in antwoord op AVandersloot)

Reacties niet toegestaan