Marco van Basten naar Milan?

In de wonderbaarlijke carrousel van wisselende voetbaltrainers mogen we helemaal niets uitsluiten. Volgens The Times behoort het wel degelijk tot de mogelijkheden dat Marco van Basten de nieuwe trainer wordt van AC Milan, de club waar hij als speler furore maakte.
Dat zit zo: Milan-coach Carlo Ancelotti zou hoge ogen gooien om het Londense Chelsea te gaan trainen. Dit werd afgeleid uit het feit dat de club van de Russische oligarch Roman Abramovich al zit te trekken aan de twee assistenten van Ancelotti, aan Mauro Tassotti en Filippo Galli.
Bij Chelsea deelt op dit moment Guus Hiddink de lakens uit, maar die moet straks als Russisch bondscoach weer terug naar Moskou en dan is er in Londen een vacature voor een zware jongen.
Volgt u het nog?
Ancelotti krijgt dan in plaats van Silvio Berlusconi (eigenaar Milan) een Russische gangster als baas – dit om even aan te geven in welk deftig milieu we verkeren.
Goed, mocht Ancelotti naar Londen vertrekken, dan komt Van Basten in beeld. Want die zat deze week in Milan te eten met eerdergenoemde Galli.
Toen journalisten hier lucht van kregen, heeft Van Basten de zaak via het keukenraam verlaten. Waarom deze onalledaagse aftocht, wilde het journaille van Galli weten? Omdat hij verlegen is, luidde het antwoord. Over de mogelijke komst van Van Basten naar Milan deed Galli bijzonder mysterieus.
Als deze opzienbarende transfer plaatsvindt, is er in ieder geval iets rechtgezet: dan was Ajax niet te goed voor Marco van Basten, maar was het omgekeerde het geval. San Marco was te groot voor Ajax.

Bron(nen):   The Times