Is angst voor moslimgeweld nog wel reeel?

Volgens een onderzoek van Gallup is er geen sprake van massale radicalisering onder islamieten in Europa. Op de vraag of het te rechtvaardigen is dat burgerdoelen met geweld worden aangevallen, antwoordde 82 procent van de Franse en 91 procent van de Duitse moslims met 'nee.' Het percentage dat vond dat geweld te rechtvaardigen is, kwam in het onderzoek overeen met andere bevolkingsgroepen. Ook was er geen verschil in antwoorden tussen gelovige en afvallige moslims.
The Observer gaat aan de hand van dit onderzoek eens even langs een aantal Europese landen en kan niet anders dan tot een vrij laconieke conclusie komen: angst voor overweldiging van moslims is misplaatst.
Kent u ze nog, die pikzwarte voorspellingen? 
Gewelddadige aanslagen zou het leven in ons deel van de wereld ontwrichten, vooral dankzij extreem grote gezinnen zou de muzelman hier een meerderheid vormen en de gestage islamisering van Europa (sharia, onderwerping van de vrouw, godsdienst boven alles) zou de inname van dit wereldddel tenslotte compleet maken.
Van al deze factoren zijn angstaanjagende voorbeelden te geven, maar zegt The Observer, het valt allereerst enorm mee. Van terroristische aanslagen blijven we al lange tijd verschoond, de gezinnen van islamieten krimpen in hoog tempo en de islamisering van de westerse samenleving wil niet echt doorzetten.
Moslims zorgen in veel westerse landen voor grote problemen: ze steken en ze stelen, ze werken niet en ze leren niet, je kunt ze niet verstaan en als je ze wel verstaat, weet je soms niet wat je hoort. Dat is allemaal waar, maar het goede nieuws van dit artikel is dat de wens om het westen met geweld over te nemen, op maar weinig sympathie kan rekenen onder de hier wonende moslims.
Dat is vervelend voor politici en journalisten die er hun werk van hebben gemaakt om ons bang te maken. Maar het is niet anders. 

 
 

Bron(nen):   The Observer